Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Småländsk klurighet - världens minsta hyvelbänk

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Hyvelbänken har uppfunnits på nytt. Sjöbergs i Stockaryd har skapat världens minsta hyvelbänk och den är helt enkelt genial!

Världens minsta hyvelbänk

Det finns knappast något verktyg eller redskap som är så intimt förbundet med träslöjd som en hyvelbänk. Du minns kanske hur det var i skolslöjden? Fina, rejäla och stora hyvelbänkar av trä i flera rader. Och det är mycket troligt att de kom från Sjöbergs i Stockaryd. Företaget har tillverkat hyvelbänkar sedan 30-talet och anses i dag vara en av de ledande tillverkarna i världen.

LÄS OCKSÅ: Så får du ut mest av din hyvelbänk

Det förpliktigar förstås att vara världskända så därför arbetar man hela tiden på att utveckla hyvelbänken. Och det har man sannerligen gjort! Vad sägs om en transportabel hyvelbänk i samma storlek som en familjepizza? Den kan spännas fast på nästan vilket underlag som helst och efteråt hängas upp på väggen. Det är genialt för en vanlig hyvelbänk kräver mycket plats och därför nöjer sig många med en hopfällbar arbetsbänk. Men till träarbete ska man ha en hyvelbänk, och då är Sjöberg Smart Vise perfekt. Den är en stadig sak på 6,5 kg och ändå är den endast 36 x 36 cm och 8 cm tjock!

logga in eller köp åtkomst för att se ritningen

De flyttbara bänkhakarna gör det lätt att spänna fast ramar och saker med oregelbunden form.

Det räcker om du spänner fast hyvelbänken med ett par tvingar för att den ska sitta stadigt medan du arbetar.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka