**_Sladdar är ute!

  1. ALLT går på batteri Trenden med att kapa och driva allt med batteri har varit på gång länge. Och emellanåt dyker det upp produkter på marknaden som mycket riktigt är batteridrivna, men som prestandamässigt knappt klarar de lättaste uppgifterna.

I år blev dock batterierna så starka att det dök upp riktigt imponerande batterimaskiner. Även produkter vi inte har sett drivas med batteri innan._**

Årets verktyg 2016

Verktygen blir allt mindre, men är lika effektiva!

2. Ny teknologi

Även om enskilda tillverkare har haft svårt att släppa idén om att tyngd är det samma som solid kvalitet, så går utvecklingen mot mindre och lättare maskiner.

Verktygstillverkarna använder sig av nya, starka material, smarta tekniska lösningar och inte minst en förbättrad batteriteknologi. Allt detta tillsammans gör att de kan tillverka mindre och lättare maskiner.

Det är en stor fördel om man är hantverkare och ska lyfta en skruvdragare flera hundra gånger om dagen. Men för oss andra är det ju också trevligt att kunna bygga en redskapsbod utan att få nackspärr.

LADDA NED HELA ARTIKELN och se våra tips på läckra verktyg under 2016.

Årets verktyg 2016

Tegra är en av de tillverkare som fortsätter med att lansera nya, läckra handskar.

3. Gör arbetet till en fest

Det ska vara både behagligt och kul att arbeta, oavsett om man är yrkesman eller gör det på sin fritid. På hantverksmarknaden har det de senaste åren varit mycket fokus på komfort, och de läckra nya produkterna är primärt riktade till dem som ska använda dem dagligen. Men som tur är finns det ingenting som hindrar oss vanliga dödliga från att köpa samma som proffsen.

Arbetshandskarna har snabbt utvecklats från stickade handskar med gummifingertoppar till en mängd modeller i smarta material och med olika funktioner, anpassade för specifika arbetsuppgifter och väderförhållanden.

4. Verktyget tänker själv

Att verktyg är “intelligenta” kan bl.a. betyda att de kan arbeta tillsammans med andra enheter. Det är Ryobis serie “Phone Works” ett bra exempel på.

Verktygsserien kan kopplas samman med din mobiltelefon, och på så sätt klara många av de saker som annars skulle kräva en display eller liknande.

Vi har testat avståndsmätare, laservattenpass, inspektionskamera, fuktmätare och infraröd termometer, och det funkar. Med det sagt är detta trendens första seriösa produkt, men den behöver förfinas något för att bli riktigt smart.

LÄS OCKSÅ: Mobilverktyg till hemmafixaren