Det är hårt slit att vara släpvagn!

Det är hårt slit att vara släpvagn!

Här går vi igenom de allra vanligaste reparationerna. Ta del av dem så blir det lätt för dig att hålla din släpkärra i toppskick i många år.

1. Sladd och kontakt

Det är inte ovanligt att man ser en släpkärra med defekt belysning. Det är farligt och det är olagligt. Det är också dumt för problemet kan lätt lösas om du rensar kontakterna och byter ut trasiga glödlampor.

Kontakten har antingen 7 eller 13 poler. I dag är det vanligt med 13-poliga kontakter på bilar men med hjälp av en adapter passar en sådan till gamla 7-poliga släpkontakter.

Redaktionen rekommenderar: Få plats med mer på släpet

Här har kabeln dragits ut från kontakten. Det innebär att det kan tränga in vatten i kontakten. Se till att hela kabeln alltid sitter skyddad bakom avlastningen.

De smutsiga och ärgade polerna kan rensas med lätt slipning med fin smärgelduk. Hanpolerna kan göras lite bredare och på så sätt sitta fast bättre i honpolerna. Spraya med kontaktspray.

Bygg ett enkelt och billigt garage till släpkärran: Bygg ett enkelt och billigt garage till släpkärran

Kabelskor kan ärga och släppa greppet om kontakten. Kolla alla kontakter genom att lossa en sko i sänder. Byt ut skadade kabelskor. Spraya sedan med kontaktspray.

LADDA NED HELA ARTIKELN och läs alla 10 tips om hur du får din släpkärra i toppform.