Det är mysigt när snön faller utanför fönstren, men snöväder innebär ofta att du måste plocka fram snöskyffeln. Det är kämpigt, kallt och kan vi värsta fall leda till ryggont. Här ger vi dig ett genialt tips om hur du snabbare blir färdig med det tunga arbetet.

Gör snöskyffeln snabbare med matolja

Om du har skottat snö förr känner du säkert till att snön gärna fastnar på skyffeln. Det är inte så kul att lyfta samma snö om och om igen, men med ett enkelt knap kan du undvika att snön klistrar sig fast på skyffeln.

Innan du fattar tag i snöskyffeln ska du plocka fram matolja ur skafferiet. Det blir ännu enklare om du har matolja i en sprayflaska. förse snöskyffeln med ett generöst lager olja på båda sidor av skyffelbladet och plöj dig igenom snömassorna utan att snön fastnar på snöskyffeln.

På så sätt sparar du in dyrbar tid, som du kanske kan tillbringa under täcket i stället för på infarten när snön har lagt sin under natten.

LÄS OCKSÅ: Välj rätt åkgräsklippare

Test av snöslunga

Vill du göra det ännu lättare för dig själv kan du köpa en snöslunga. Slungorna finns att få i många prisklasser – från cirka 5000 kronor och uppåt.

Här kan du läsa vårt test av snöslungor