Lådbilar

Tre snygga lådbilar på rad – alla byggda efter beskrivningen i Gör Det Själv från 1983.

För 30 år sedan publicerade vi artikeln "Tidernas roligaste veteranbil" med arbetsritning och steg-för-steg-beskrivning för att bygga en tjusig lådbil.

"Barnen kommer att älska den höga, gamla Forden, som är en fin och robust leksak. Lätt att knuffa även för de minsta barnen – och säkert, eftersom bilen har en fungerande styrning", lovade texten.

Originalartikeln från 1983.

På jakt i det dammiga arkivet

Frank Kristensen, mångårig Gör Det Själv-prenumerant, läste historien och beslöt sig för att bygga en lådbil till sina två söner. Bilen användes flitigt, men har förfallit en del med åren.

Lådbil gammal

Den gamla lådbilen gick inte att rädda.

Nu har Frank fått barnbarn och vill därför bygga en ny lådbil till dem. Tyvärr hade han inte längre tidningen till hands, så han vände sig till oss på redaktionen. Vi dök ned i arkivet och hittade artikeln, som trycktes så långt tillbaka som 1983.

Lådbil

Steg-för-steg-bilder från Franks bilverkstad.

Tre lådbilar på rad

Frank har nu byggt inte bara ett, men två exemplar av den fina lådbilen, och både barnbarnen och deras pappor är mycket begeistrade. Det är förstås också Frank själv:

"Jag är jätteglad att ha fått återuppleva att bygga bilen 29 år senare. Jag har moderniserat lite vid kylaren den här gången :o)", berättar den stolta bilbyggaren.

Bygg själv lådbilen

Har du fått lust att själv bygga bilen så kan du nu hämta originalartikeln med byggbeskrivningen. Det blir kanske ett trevligt projekt under höstlovet?

Ladda ner nu