Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sätt fast en lös plugg

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Du har borrat hål i väggen för en plugg, men när du trycker in pluggen upptäcker du att hålet är för stort och att pluggen sitter löst. Inga problem, det löser du lätt!

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
15 minuter
Pris
75 kronor

Intro

Det finns en urgammal lösning, om en plugg sitter löst i sitt hål. Man tar en större skruv och sticker in ett par tändstickor i hålet. Då fungerar tändstickorna som kilar för pluggen och skruven fastnar. Men det är och förblir en nödlösning! Förr eller senare lossnar en av tändstickorna, och då återstår inget annat än att ta ut plugg, tändstickor och skruv - och börja om från början.

Det gör vi här. Vi börjar från början med en effektiv problemlösning som gör att pluggen blir sittande och att du kan belasta den.

Var noga med att borr, plugg och skruv passar ihop. För då sitter pluggen fast redan från början.

Instruktion

Fyll igen hålet

Låst innehåll

logga in eller köp åtkomst för att läsa detta avsnitt

1

Börja med att rensa hålet. Borrdamm minskar pluggens styrka eftersom det ger med sig. Blås rent i hålet med ett sugrör som kan vinklas. Då slipper du att få borrdamm i ögonen.

2

Pensla hålet med lite vatten. Då blir det lättare för det cementbaserade spacklet att fastna.

TIPS: En alternativ lösning är att använda en skruvfast spackelmassa, som du sedan borrar hål och sätter fast en plugg i.

3

Stick in en plugg med skruv i hålet när du har fyllt det med cementbaserad spackelmassa och medan massan är smidig. Tryck in pluggen så långt som den ska. Vänta tills massan har härdat och lossa därefter skruven.

4

Du ska ev. spackla runt pluggen för att jämna till väggen. Du bör vänta några dagar - tills spackelmassan har genomhärdat - innan du belastar pluggen.

5

En gnutta färg avslutar reparationen och gör den osynlig. Pluggen sitter i varje fall ordentligt fast och kan belastas enligt anvisningarna på den förpackning pluggen såldes i.

Tidsförbrukning

Cirka 15 minuter + torktid

Pris

Om du måste köpa spackelmassan, kostar den 75 kr.

Svårighetsgrad

Det är rent ut sagt mycket lätt att lösa problemet.

Tips & Tricks

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka