Betong

Conteco är en flexibel specialbetong. I praktiken handlar det om en tunnflytande massa, som till stor del påminner om färg i dess konsistens. Den kan därför med fördel strykas ut antingen med pensel eller roller.

När du arbetar med Conteco krävs flera olika produkter. Till den variant som vi testade fanns det hela sex komponenter, där var och en skulle appliceras eller mätas upp i exakta mått och mängder. Det bästa är att det följer med en engelsk instruktion som på bästa tänkbara och pedagogiska sätt förklarar hur du gör, och när.

Misströsta inte – det slutar lyckligt!

Vår tanke var att få till en vägg med det där flammiga intrycket som uppstår när man slätar ut massan med en stålspackel. Men under processens gång, där betongen läggs på i två lager, kunde vi överhuvudtaget inte se någon flammighet. Först efter att vi applicerat alla komponenter och låtit väggen torka, såg vi det fullständigt vackra slutresultatet. Det negativa är att du målar lite i ”blindo”.

Redaktionen rekommenderar: 10 vanliga målningsfel – så undviker du dem

Detta behöver du

För att måla en betongvägg på 10 m² med Conteco behöver du en rad olika produkter. I detta fall, där vi målar en vanlig vägg i köket, används sex olika. Som tur är har Conteco en tydlig hemsida med en smart produktberäknare, som visar dig precis vilka produkter du behöver, och i vilken mängd. Det är även här du beställer.

www.conteco.dk

Till en vägg på 10 m² behöver du:

  • 1 x Betong Medium, 5 kg
  • 4 x Betong Fine, 1 kg
  • 1 x Mix & Primer, 5 l
  • 1 x Color Sustainer, 500 ml
  • 2 x Betong Sealer inkl. härdare, 1 080 ml
  • 1 x Betong Color-färgpigment, 50 gram