Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mindre hål och sprickor i putsad vägg

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Med bruk på tub är det enkelt att laga ett litet hål eller en mindre spricka i en putsad vägg. Det trycks bara in i hålet och jämnas till. Då slipper du blanda bruk.

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
1 timme
Pris
100 kronor
Laga hål i den putsade väggen

Intro

Om det har dykt upp en spricka eller rent av blivit ett hål i en putsad vägg, så är det klokt att laga skadan genast. Då slipper du problem med damm från putsen - och det är ju inte heller så snyggt.

Här använder vi ett bruk på tub eftersom det inte går åt så mycket för att fylla igen ett hål. Då slipper vi dessutom blanda bruk, som är smutsigt.

Innan du fyller igen ett hål är det viktigt att du har fått bort all lös puts. Det gör du först med hammare och mejsel om det är ett stort hål. Är det ett litet hål räcker det nog om du petar lite med en skruvmejsel och sedan dammsuger.

Instruktion

Gör så här

Låst innehåll

logga in eller köp åtkomst för att läsa detta avsnitt

1

Ta bort all lös puts i och runt hålet. Knacka lätt med hammare och mejsel. Det är viktigt att all lös puts försvinner för att det nya bruket ska kunna fästa. Dammsug när du är klar.

2

Fukta hålet med vatten innan du fyller upp det med bruk. Vattnet får nämligen bruket att fästa bättre. Använd en blomsterspruta och ge väggen en lätt dusch - inte för mycket.

3

Fyll lite bruk i hålet. Det är perfekt med bruk på tub när hålet är djupt och smalt för patronspetsen kommer in långt och då kan hela hålet fyllas igen. Ett alternativ är att blanda lite putsbruk i t.ex. en tom färgpyts.

4

Släta ut bruket med en slev så att du får en plan och slät yta. Låt sedan lagningsbruket härda innan du gör mera. Om du lägger på lite flödigt kan du slipa plant när bruket har härdat.

5

Avsluta arbetet med att måla reparationen i samma färg som resten av väggen. När färgen har torkat kan ingen se att det har varit hål i putsen.

Tidsförbrukning

Cirka 1 timme (plus torktid).

Pris

Räkna med en 100-lapp.

Svårighetsgrad

Det är en mycket enkel reparation. Se till att få bort all lös puts innan du fyller igen hålet.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka