Bredspackling av väggar! Med långa drag och utan att trycka för hårt på spackeln kan du uppnå en enhetlig yta. Därmed besparar du dig själv en massa sliparbete.

Med långa drag och utan att trycka för hårt på spackeln kan du uppnå en enhetlig yta. Därmed besparar du dig själv en massa sliparbete.

De flesta spackelmassor kategoriseras idag som ”lättspackel”. Att den är lätt är dock ingen garanti för att spackelmassan är lätt att arbeta med. Den här beteckningen hänvisar däremot till spackelmassans vikt som är betydligt lägre än vikten för de sandspackelmassor som tidigare var mycket populära.

De moderna spackelmassorna med fyllnadsmedel, som t.ex. vinylacetat-sampolymer, är inte bara lättare att forsla hem från byggvaruhuset utan även betydligt lättare att arbeta med.

Alla kan lära sig att spackla, men genom att bara kasta dig ut i det får du en känsla för hur du ska hålla spackeln, hur hårt du ska trycka och hur mycket spackelmassa som ska påföras.

Det blir sällan perfekt första gången, men du kan alltid slipa, grunda och spackla igen. Innan du vet ordet av kan du styra spackelmassan och få din vägg att bli helt slät och klar för påföring av filt, glasväv eller färg.

Få koll på bredspackling

I den här gör-det-självbeskrivningen lär du dig bredspackla en gång för alla. Vi hjälper dig genom hela processen och visar hur du:

  • förbereder väggarna innan du börjar spackla
  • spacklar skruvhål och gipsskiveskarvar
  • förstärker spackelmassan
  • gör arbetet enklare med två spacklar samtidigt
  • spacklar stora ytor
  • får hållbara och skarpa hörn