De trådlösa termostaterna kan styras från en (helt gratis) app på din smartmobil eller surfplatta.

De trådlösa termostaterna kan styras från en (helt gratis) app på din smartmobil eller surfplatta.

Danfoss trådlösa termostater gör det inte bara lättare att styra temperaturen i hemmet. Producenten lovar också att du kommer att spara upp till 23 procent i värmekostnader varje år med de smarta termostaterna.

Styr elementen mer effektivt

Den grundläggande idén bakom de nya termostaterna, Danfoss Living Connect, är att vi ska styra radiatorerna mer effektivt. Jämfört med gamla termostater där temperaturen ställs in manuellt när det blir för kallt eller varmt, men som vi oftast bara låter vara, ska Living Connect kopplas till ditt trådlösa nätverk där den medföljande fjärrstyrningen sedan styr temperaturen.

Sänk temperaturen under arbetstiden

Dina radiatorer kan exempelvis ställas in så att temperaturen sänks när du går till jobbet klockan åtta på morgonen, och höjs igen när du kommer hem. De nya termostaterna kan även ställas i ett strypt läge, när du t.ex. är på semester.

Det smartaste av allt är att du alltid kan dra upp din smartmobil ur fickan, logga in på fjärrstyrningen där hemma och justera uppvärmningsplanen, om du skulle vilja komma hem ett par dagar senare. Med andra ord kan Danfoss toppmoderna termostater även styras från en app (helt gratis) på din smartmobil eller surfplatta.

LÄS MER: Hur fungerar en termostat?

Fungerar med alla radiatorer

Danfoss Living Connect kan beställas på Internet. Sök på “Danfoss Living Connect” i Google, så dyker ett flertal erbjudanden upp.

Vi beställde ett startpaket med tre trådlösa termostater och en styrenhet, och priset hamnade på 4 495 kronor inkl. frakt. En utgift, som Danfoss lovar ska vara intjänad inom loppet av de första åren. Om behovet skulle uppstå, kan det köpas till fler termostater, som kostar runt 500 kronor styck.

VIKTIGT: Undersök dina gamla termostater

Termostaterna fungerar med alla slags vattenburna radiatorer. Men om dina gamla termostater är fastsatta med spännband måste du se till att beställa termostater med tillhörande adaptrar. Vi hittade adaptrar för runt 100 kronor styck. Om du skulle vilja koppla din golvvärme till Living Connect, behöver du även investera i kontrollpanelen HC-Golv-värmemaster. Den hittade vi på nätet för 2 500 kronor.

Ladda ned hela artikeln och hämta en steg-för-steg-beskrivning till hur du monterar och installerar termostaterna.

Displayen visar temperaturen som termostaten är inställd på. Utöver det kan du finjustera termostaten på menyknapparna som sitter i sidorna och i botten.

Ladda ner nu