Slemspår är ett ganska säkert tecken på att en snigel varit på besök. Och om du ser sådana här hål i dina grönsaker ska du undersöka plantorna noga. Här har en mördarsnigel funnit skydd och föda, och då kan det snabbt gå på tok med din skörd. Den här melonen ser också ut att ha haft besök.

Den har både slemspår och ett hål. Förmodligen är det även här en snigel som velat njuta av drivhusets frukter. Titta efter ordentligt och lyft helst lite på odlingssäckarna. Sniglar tycker om att gömma sig på fuktiga platser och kommer ofta inte fram förrän i skymningen eller tidigt på morgonen.

När du har hittat syndaren finns det bara en sak att göra. Gör slut på den för dina växters skull! Den här melonen är det inte mycket kvar av så den åker ut med det samma. Om du vill förebygga de här skadorna kan du lägga ut snigelgift. De här snigelkornen heter Ferramol och är godkända för ekologisk odling.

Sniglarna lockas av snigelgiftets doft och när de äter kornen dör de. Sprid därför ut snigelkornen på lite olika ställen i växthuset dit du tror att sniglarna kommer. Ferramol löses upp i regn.

När du vattnar i växthuset minskar därför kornens effekt – och resultatet ser ut så här. Då får du sprida ut en ny omgång snigelkorn.