Under hand blandar hon samman vatten och jord ordentligt med en planteringsspade. De blivande krukväxterna kommer att få en riktig raketstart när hon planterar dem i den fuktiga jorden. Även plantorna ska vattnas ordentligt.

Karina fyller ett fat med vatten och placerar växterna i det. Innan hon sätter ner dem i fatet ser hon efter så att det inte sitter sniglar eller snigelägg på växterna. Sen lossar hon dem försiktigt, ifall rötterna har vridit sig i planteringskrukan.

Växterna får dra i vattnet i en halvtimme innan hon planterar dem. Hon har vänt på krukan i baljan ett par gånger. Den har efter hand mättats med vatten och är nu färdig att plantera i. Det första Karina lägger i krukan är krukskärvor.

Hon placerar noggrant ut dem kring dräneringshålet i krukan så att de hindrar jorden från att rinna ut, men ändå så att vatten kan rinna ut. Det finns också plats för tre små plastkrukor som fyller ut rejält och gör att hon kan spara på planteringsjorden, samtidigt som de hjälper till att lufta upp jorden i krukan.

Slutligen fyller hon på med lecakulor. Och därmed har hon ordnat en bra dränering av krukan. Karina tillsätter en del av den fuktade jorden. Sen putsar hon gulnade blad från den klassiska ljusröda pelargonian innan hon placerar den i krukan.

Pelargonen ska ge samplanteringen lite höjd.Sen kommer den rikligt blommande petunian Million Bells som med sitt klängande växtsätt också passar bra i en ampel. Vid sidan om placerar hon en flerfärgad verbena som byter färg från vit till rosa och har inspirerat det övriga växturvalet i krukan.

Det ger i regel det bästa och vackraste resultatet. Framför pelargonen placeras en vitrosa tvillingsporre som ger samplanteringen en bra botten med sitt lägre växtsätt.Hon finjusterar växternas placering efter hand och fyller på med den fuktiga jorden, samtidigt som hon ser till att alla växter har god jordkontakt.

Karina vill att krukträdgården ska ge ett frodigt uttryck ända från början, så hon ser alltid till att fylla sina krukor ordentligt – hela tiden med ett öga på helhetsintrycket. Överst i krukan lägger hon några krukskärvor som hjälper till att hålla kvar fukten.

Även bark eller sjösten ger samma effekt. Och det kan se riktigt dekorativt ut.Och även om jorden var fuktig från början avrundar hon ändå med en omgång vatten. Nu ska bara plantorna få lov att växa till sig krukan. På samma vis fortsätter Karina att plantera. Kruka för kruka.