Vindskydd

Med ett vindskydd kan du njuta av solen utan att vinden stör. På dessa sidor hittar du många olika sorters vindskydd, så det finns garanterat ett som passar just dina behov.

Bygg ditt eget vindskydd

Ett vindskydd ger dig många fler utedagar under sommarhalvåret, så att du kan sitta och äta utomhus även om det blåser. Här i Sverige kan man vara säker på en sak när det gäller vädret: alldeles för många dagar är det för blåsigt för att sitta ute på altanen eller i trädgården. Vinden kan vi inte göra någonting åt, men vi kan bygga ett vindskydd.

Det finns otaliga sorters vindskydd. På dessa sidor finner du utförliga steg för steg-instruktioner för många olika slags vindskydd. Om du har bestämt att du ska bygga ett vindskydd handlar det bara om att bestämma dig för vilken sorts vindskydd det ska vara.

Ett vindskydd är inte bara ett vindskydd

Vindskydd finns i många olika varianter. De kan även byggas så att de passar just ditt behov och din smak. Vindskydd kan vara stora och stabila, men de kan också vara mobila. Vissa vindskydd är gjorda av trä, medan andra är byggda som levande vindskydd, fulla med klängväxter. Vilken typ passar din smak och dina behov?

Det mobila vindskyddet

Det flyttbara vindskyddet kan också göras på många sätt. Om du har ett vindskydd i trädgården kan du flytta runt det efter varifrån vinden kommer. Ett mobilt vindskydd är perfekt för att skapa små ytor med lä på dagar när solen steker, men vinden förstör stämningen.

Vindskydd på altanen

Ett vindskydd på altanen är en riktigt bra idé om du har en bestäm matplats på altanen, som du vill skärma av från vinden. Vindskydd för altanen finns även i många olika modeller och material, som du hittar bygginstruktioner för här på sidan. Du kan snabbt och lätt bygga ett vindskydd för din egen altan – särskilt om du följer den bygginstruktion där vi har använt ett systemplank, där delarna redan var sågade på förhand. Du hittar bygginstruktionen här: Vindskydd för altanen – på nolltid!