Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Staket av armeringsjärn

Skriv ut Spara artikel

Det är lite rörigt nere i trädgården, så för att dölja redskapen ska vi bygga ett litet staket där det kan klättra några vackra växter.

Till det har vi köpt en bit armeringsnät med rutor på 15x15 cm. Hantverkaren markerar var stolpen som ska hålla upp det lilla staketet ska grävas ner och gräver sedan hålet för den.

Till stolpe använder vi en bit impregnerat virke med dimensionen 50x100 mm. Han sågar av stolpen till en höjd på 155 cm över mark. Stolpen kapas i 45 raders vinkel i toppen, så att regnvattnet lätt rinner av. När stolpen sitter i hålet mäter han avståndet till den lilla lekstugan som ska stötta upp staketet i ena änden och ser sedan till att stolpen är i lod.

SE OCKSÅ: 10 tips: Bygg ett STAKET som håller!

Stolpen gjuts inte fast. Till det här lilla staketet räcker det med att stampa ner jorden ordentligt. När stolpen står på plats mäter han igen, så att han är helt säker på att bredden är densamma uppe och nere. Armeringsnätet kapas till med en vinkelslip. Kom ihåg handskar och skyddsglasögon.

Rundjärnen, med dimensionen 6 mm sågas av ett efter ett. Nätet monteras i 7 mm hål mellan två bitar furuträ, så därför markerar hantverkaren var han ska borra vid vart och ett av armeringsjärnen. Han borrar alla hålen med en 7 mm träborr och monterar sedan armeringsnätet mellan de två träbitarna.

I ena sidan gör han fast ramen mot lekstugan med 4,5x60 mm rostfria stålskruvar och knackar till ramen så den hamnar i flukt med stolpen. Nu behöver ramen bara ett par skruvar till i den ena sidan och ytterligare en i den andra, så är det lilla staketet klart att fungera som stöd åt de gröna klätterväxterna.

LÄS OCKSÅ: Armeringsnät är inte bara för att armera betong

Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.

Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa

password_reset.form.password_is_changed

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Video: Staket av armeringsjärn
Totalt pris: 149 kr
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kr.
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka