Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Staket av armeringsjärn

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Det är lite rörigt nere i trädgården, så för att dölja redskapen ska vi bygga ett litet staket där det kan klättra några vackra växter.

Till det har vi köpt en bit armeringsnät med rutor på 15x15 cm. Hantverkaren markerar var stolpen som ska hålla upp det lilla staketet ska grävas ner och gräver sedan hålet för den.

Till stolpe använder vi en bit impregnerat virke med dimensionen 50x100 mm. Han sågar av stolpen till en höjd på 155 cm över mark. Stolpen kapas i 45 raders vinkel i toppen, så att regnvattnet lätt rinner av. När stolpen sitter i hålet mäter han avståndet till den lilla lekstugan som ska stötta upp staketet i ena änden och ser sedan till att stolpen är i lod.

SE OCKSÅ: 10 tips: Bygg ett STAKET som håller!

Stolpen gjuts inte fast. Till det här lilla staketet räcker det med att stampa ner jorden ordentligt. När stolpen står på plats mäter han igen, så att han är helt säker på att bredden är densamma uppe och nere. Armeringsnätet kapas till med en vinkelslip. Kom ihåg handskar och skyddsglasögon.

Rundjärnen, med dimensionen 6 mm sågas av ett efter ett. Nätet monteras i 7 mm hål mellan två bitar furuträ, så därför markerar hantverkaren var han ska borra vid vart och ett av armeringsjärnen. Han borrar alla hålen med en 7 mm träborr och monterar sedan armeringsnätet mellan de två träbitarna.

I ena sidan gör han fast ramen mot lekstugan med 4,5x60 mm rostfria stålskruvar och knackar till ramen så den hamnar i flukt med stolpen. Nu behöver ramen bara ett par skruvar till i den ena sidan och ytterligare en i den andra, så är det lilla staketet klart att fungera som stöd åt de gröna klätterväxterna.

LÄS OCKSÅ: Armeringsnät är inte bara för att armera betong

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka