Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rikta upp häcken

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Den här häcken har börjat välta ut över trottoaren. Det beror sannolikt på att den från början varit för bred upptill och under vintern har snön tyngt ner den.

Det finns bara ett sätt att räta upp den på, och det är att klippa av en stor del av häcken, så att den ser väldigt kal ut. Men redan nästa växtsäsong kommer häcken på nytt att fyllas av nya friska skott.

Häcken ska vara spetsigare upptill. Vinkeln bör vara omkring 15 grader. Trädgårdsanläggaren börjar med att i det närmaste såga av tunna skivor av häcken till dess den fått rätt form.

Trädgårdsanläggaren tar emellanåt ett steg tillbaka för att kolla att han håller rätt form innan han fortsätter. OM du ska klippa din häck så kraftigt som här behöver du få tag i en kraftig häcksax som klarar de tjockare grenarna inne i häcken.

Nu har häcken rätt form och tack vare den smalare överdelen kommer det inte att kunna lägga sig någon snö i större mängd där.

Redaktionen rekommenderar: 4 STEG till en perfekt häck!

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka