Den enklaste och snabbast lösningen är att köpa färdiga ramar i moduler, som kan monteras mycket snabbt. Rent visuellt är en högbädd med och varierar trädgårdsupplevelsen.

Du får en klar avgränsning av rabatten som gör det lätt för hela familjen att överblicka den odlade ytan, och var man kan röra sig. En högbädd till köksträdgården bör inte vara bredare än att du enkelt kommer till att arbeta med växterna från alla sidor.

Högbäddarna i Mettes köksträdgård är av olika storlek. Högbäddarna är egentligen moduluppbyggda ramar som kan sättas ihop på en mängd olika sätt. Allt efter önskemål. Du kan välja mellan ramar i galvaniserat järn som behåller sin stålgrå yta, eller av järn, som med tiden får en vacker rostig yta.

Alla moduler är 25 cm höga.Har du ont om utrymme eller bara vill få upp rabatten lite kan du enkelt bygga modulerna ovanpå varandra. Eller låt fantasin skena och låt din egen kreativitet tillsammans med resten av trädgårdens inredning bestämma formen.

Det är mycket enkelt att foga ihop modulerna. Varje hörn är försett med kopplingsbeslag som bara fogas samman med varandra. Man behöver inga verktyg.

När du fogar ihop ramen till högbädden kan du eventuellt gräva en liten ränna, som här, för att sidorna ska sitta fast bättre. Nu återstår bara att fylla ramen med bra och näringsrik jord.Så är allt klart för att odla allt från örtkryddor till morötter.