Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Högbädd till terrassen

Högbäddar kan vara stora pjäser i villaträdgården, men även om du har en liten altan eller vill ha en högbädd på terrassen så är det inga problem.

100 kronor per högbädd

Dessa högbäddarna är enkla att bygga, och materialet kostar bara runt 100 kronor. Då kan du bygga precis så många som du har behöver – och du kan dessutom stapla dem så att de kan fylla på höjden istället för på bredden; en fördel på en liten altan.

Gott om plats för växterna

Lådorna mäter 40 x 40 cm och är 50 cm höga. Det ger gott om plats för plantorna att utveckla ett rotnät, samtidigt som en sådan här bädd inte tar så stor plats. Staplar du dem kan du ha de högsta plantorna i de översta högbädden.

Smarta detaljer

Utöver att högbäddarna kan staplas, bygger vi även ett lock som kan användas till en låda. Då kan du använda en av lådorna som bänk, samtidigt som du under locket kan förvara en dynor eller redskap för arbetet med högbäddarna.

Vi guidar dig steg för steg

Följer du vägledningen vi har gjort kan du enkelt bygga en högbädd till din altan, terrass eller trädgård. Och när du har byggt en låda är det smidigt att använda den som mall för de resterande. Och du kan ju alltid bygga fler om du skulle behöva.