Perennerna ska självklart ha bra plantjord att växa i. Blanda gärna i lite sand i krukan, så att rötterna dräneras. Plantorna ska självklart förberedas på samma sät som om du hade tänkt plantera ut dem i rabatten.

Till den stora krukan väljer Birgit ett gräs som skjuter i höjden och bildar bakgrund till en hybridnäva (Geranium Rozanne). Sorten är ganska ny på marknaden och utmärks av att den blommar friskt ända från juli in i oktober.

Den lilla, gröna krukan får hysa en skuggtålig funkia med brokiga blad. Birgit placerar krukorna där de ska stå innan hon ger dem en rejäl rotblöta. Några veckor senare tillkommer en kruka för att ge lite extra färg.

Nu har gräset fått sällskap av ett sommarljus med vitrosa blommor som skjuter upp ur krukan. Nedanför växer en Rabatteternell med fina, grågröna och luddiga blad.

Rabatteternellen är inte helt härdig på våra breddgrader, men den blir ett fint inslag med sina långa stjälkar. Krukträdgården kan placeras var som helst, bara man tar hänsyn till perennernas behov av sol.

Kom ihåg att vattna den lilla perenn-krukträdgården regelbundet under hela växtsäsongen. När frosten kommer ställer du undan krukorna så att de får lite skydd. Då tittar perennerna nästan säkert upp ur krukorna igen nästa år.