Robotgräsklippare – nu klipper den gräs på natten

Den senaste generationen av robotgräsklippare är fullproppad med teknik. Det gör att de bland mycket annat kan klippa gräs på natten...

En lykta monterad på robotgräsklipparen avslöjar det slumpmässiga körmönstret.

Sensorer stoppar robotgräsklipparen i tid

Robotgräsklipparen är utrustad med sensorer som får den att backa och välja en annan riktning när den kommer fram till den nedgrävda kabeln i gräsmattans kant. Den stoppar också om den kör in i något "föremål", som till exempel leksaker eller husdjur.

Robotgräsklipparen är tystgående

Med en ljudnivå på bara 58 dB – det motsvarar ungefär ljudet av ett vanligt samtal – kan robotgräsklipparen faktiskt arbeta på natten utan att störa vare sig din eller din grannes nattsömn.

Ta med robotgräsklipparen Leo på arbete i villaträdgården och upplev det slumpmässiga körmönstret på första parkett.

LÄS OCKSÅ: Bygg ett garage till robotgräsklipparen

Robotgräsklipparens körmönster är slumpmässigt

Det kan verka ologiskt att robotgräsklipparen kör i ett oregelbundet mönster, i stället för att klippa gräset i raka linjer. Men det slumpmässiga mönstret gör att grässtråna klipps flera gånger i olika riktningar och ger ett bättre och jämnare resultat. Dessutom slipper du synliga körspår i gräsmattan. Den inbyggda tekniken i robotgräsklipparen registrerar var den kör och säkerställer att hela gräsmattan klipps jämnt under dagen – eller natten.

Nix, det är varken räven eller grannens katt som smyger omkring i din trädgård...

LÄS OCKSÅ: Test av Bosch Indego 100-connect

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Gräsmatta