De fina och ståtliga perennerna har en tendens att välta om det kommer en störtskur. Därför bör du ge riddarsporrarna en pinne att luta sig mot. Och du ska självklart stödja dem med pinne och snöre redan innan det första tunga sommarregnet kommer.

Även pimpinellen är utsatt. Den här har lagt sig ner på grund av regn och blåst, men med en enkel bambupinne reser den sig igen. Andra perenner klarar sig på andra sätt. Här, på ett ganska självständigt sätt, i och med att pionerna får stöd av gräsen som växer vid sidan om.

Ett fint och naturligt stöd när de tunga blommorna tynger stjälken. De kan också ge pionerna en hjälpande hand med olika köpta eller egentillverkade stödarrangemang. De här pionerna har fått en egen, enkel inhägnad av hasselkäppar.

Det är snyggt och med tunga blommor i toppen är det bra att ha något att luta sig mot. Armeringsjärn från byggvaruhuset är stabilare. Järn har fördelen att den går i färg med både växterna och jorden.

Armeringsjärnen bryts inte heller ner lika lätt som till exempel bambupinnar. Så när du väl köpt ett antal stöd har du så du klarar dig i flera år framöver.

Med lite övning och klurighet kan du sticka ändarna på stödet i marken, lyfta det som ska lyftas och låta järnet döljas av växtligheten.