Först får de dra en stund i en spann vatten. Under tiden fuktar Karina upp lite planteringsjord ordentligt och fyller ett par krukor med den fuktiga, näringsfattiga jorden, som är bäst att använda när man ta sticklingar.

Hon sticker några hål med en bambupinne, och krukorna är klara för sticklingarna.Hon bryter av toppskottet. Och plockar bort ytterligare några blad, så att inte sticklingen kräver så mycket vatten i början. Lite grönt lämnar hon för att sticklingen ska kunna fånga upp solljus.

Sticklingarna placeras längs kanten av krukan. Här är jorden luftigare än i mitten och det gillar sticklingarna. Sticklingarna ska nu stå och slå rot i en mycket hög luftfuktighet. Därför täcks de med plast. Men först sticker Karina ner några Bambupinnar längs krukans sidor.

Hon täcker sticklingarna med en lite plastpåse, så att fuktigheten hålls kvar. Slutligen ställer hon dem lite i skuggan inne i det ljumma växthuset. Nu ska man bara se till att vattna regelbundet, så att de inte torkar ut. Och inom kort kommer hon åter att ha nya små pelargonplantor.