Först ska du självklart se till att du har en bra och genomvattnad krukjord tillgänglig vid själva planteringen. Och så ska vattentanken monteras ihop. Det är rätt lätt, följ bara den medföljande instruktionen. I mitten finns ett hål som fylls med jord.

Tryck sedan till den helt lätt. Den här jorden kommer framöver att se till att suga upp det vatten som plantan behöver. Fyll sedan krukans botten med lerskärvor, lecakulor eller liknande för att dränera – kontrollera också att krukan har ett dräneringshål. Placera sedan vattentanken i krukans botten.

Fyll därefter krukan med planteringsjord och se till att jorden sluter tätt intill vattentanken. Därpå kan du placera de plantor du vill ha i krukan.I den här krukan ska det planteras flera växter, så Karina ser till att man lätt kommer åt påfyllningsröret.

Det är här man i framtiden ska fylla på vatten i tanken. Är röret för långt kan det kapas. Är det för kort kan man lägga mer dräneringsmaterial under tanken. När röret är lagom långt och sitter där det ska kan resten av krukan planteras.

Som tumregel bör det inte vara mer än 15 cm mellan vattentankens översida och växternas rötter om man vill vara säker på att de ska få tillräckligt med vatten.

Vattentanken finns att få i olika storlekar och ju större tank som får plats i krukan, desto lättare blir det att sköta bevattningen framöver. Var uppmärksam på att rötterna behöver få plats också.