Jesper börjar med att kratta och jämna till jorden i rabatten så den blir slät och fri från ogräs. Då är förutsättningarna bäst för att kunna plantera rabatten på bästa sätt.

Sen genomvattnar han jorden ordentligt så att de nya plantorna ska få lättare att etablera sig. När jorden fått rikligt med vatten hämtar Jesper plantorna och packar upp dem.

Det här är smultron på rulle – packade precis som man kan få gräs på rulle. Förutom smultron kan man få många andra marktäckande växter på rulle. Exempelvis näva, här en Biokovonäva.

Måtten på de utrullade våderna är 40 cm bredd och 125 cm längd. De passar perfekt till den här rabatten och man behöver inte kapa till dem.

Rullarna är 6 cm tjocka och så mycket har Jesper grävt ut, så att våderna hamnar i nivå med stenarna. Jesper vattnar smultronen direkt innan han fortsätter med resten av rabatten.

De första två till fyra veckorna ska rabatten vattnas minst varannan dag om det inte regnar. Och här, bara en månad senare är det tydligt att rabatten har klarat sig bra.

Den har redan börjat få fina vita blommor. Och en månad senare kvitterar plantorna med ett överflöd av små söta smultron.