Här har Jane satt några påskliljor som stått i kruka. Blommorna har fått vissna ner i lugn och ro, medan lökarna har samlat energi till nästa års blomning. Jane tar av lökarna och pillar bort jorden som sitter fast i rotnätet.

Hon klipper av de vissna stjälkarna med en trädgårdssax och samlar de största lökarna i en hink. Det är nämligen stor skillnad på lökarnas storlek. De stora lökarna i hinken planterar hon ut omedelbart.

De mindre planterar hon på ett annat, mer undanskymt ställe i trädgården så att de kan växa till sig innan de är färdiga för blomning.

Stora lökar ger nämligen de snyggaste blommorna. Och meningen med rabatterna är ju att de ska vara så fina som möjligt.

Genom att återanvända lökarna från krukorna får du både mer för pengarna och samtidigt får du ut mer glädje från blommorna än om du bara slängt bort de vissna påskliljorna.

Förutom lökarna från påskliljorna har Jane också tagit undan några lökar från den gamla trädgården. Dem har hon tvättat och sorterat efter sort. De lökarna planterar hon tillsammans med påskliljorna.

Hon planterar lökarna nära den funkia som redan finns i rabatten. Då kommer lökarna att blomma tidigt och när funkian senare vecklar ut sina vackra blad kommer de att dölja de mindre vackra stjälkarna från lökarna när de vissnar ner.

Då utnyttjar hon säsongens skiftningar på bästa sätt, så att det alltid bara finns ett blickfång i rabatten.