Kritvarianten är billigast och kan därför rekommenderas till de flesta privatpersoner. Den har dock den nackdelen att den kan bli hård och knäckas varpå man måste vässa den innan den kan användas. Och dessutom kan hårdheten kräva lite mer ansträngning när du ska göra markeringar på gummiduken.

Tuschvarianten är tack vare den medföljande korken alltid mjuk och lätt att arbeta med. Fördelen med Solid Marker är att markeringarna inte försvinner, även om du stryker limprodukten Quick prime på folien om du t ex ska laga den.

Använder du vanlig krita försvinner markeringen om du bestryker folien med Quick prime. Om du har planer på att anlägga mer än en damm i din trädgård eller kanske vill utvidga den som redan finns kan den dyrare tuschvarianten rekommenderas.

Den har en håller längre och är lättare att arbeta med. Den är t ex lätt att vässa med hjälp av den medföljande korken. Det är bara att sätta på korken och vrida på pennan så materialet skjuts upp och fyller korken. Efter ett ha vridit ett par varv är din Solid Marker spetsig igen och du slipper använda en kniv.