Han börjar med att lägga ut 11 tryckimpregnerade furuplankor på golvet. Den mittersta plankan är tillsågad i 150 cm längd, 8 plankor är 140 cm och de två yttersta ät 120 cm. Lägg ut ramen. Den består av 6 plankor som sågats till i 30 graders vinkel. På den långa sidan är varje planka 59 cm och på den korta 48,6 cm.

Lägg den längsta plankan precis i mitten, så att det är 5 cm till vardera sidan. Skruva fast den vid de två rambitarna. Gör nu samma sak på motsatt sida.Mät nu att det är 5 cm från den yttersta plankans kant in till kanten på ramen och gör fast även denna yttersta planka.

Fortsätt så hela vägen runt.I mitten ska bänkskivan förstärkas med ännu en planka. Den ska vara 117 cm och skruvas fast mot var och en av de underliggande plankorna. Nu är bordsskivan nästan klar. Den ska bara kapas till med sticksågen och det är inte svårt, när man har ramen som anhåll för sågen.

Slipa av kanterna med en bit sandpapper korn 120, så att du inte river dig på virket. Bordet är anpassat så att det passar till de tre benen och kan därför placeras ut även på ett mycket ojämnt underlag utan att välta. En impregnerad bordsskiva behöver ingen behandling, men de oimpregnerade bordsbenen får en omgång träskyddsmedel, och båda delarna av bordet kan självklart målas i vilken färg som helst. Till detta är det bäst att använda heltäckande träskyddsmedel i stället för målarfärg.