Artikel
Lätt
Svår
Utemöbler

Utemöbler lever ett hårt liv. De tas oftast fram i april och står sedan ute i alla slags väder fram till oktober, om de har turen att få vinterförvaras i ett förråd. De stora temperaturskillnaderna ställer hårda krav på dina utemöbler. Om du vill att de ska få ett långt liv ska du skydda dem med olja – på det sättet står de bättre emot väder och vind och håller mycket längre.

Ladda ner artikeln och förläng livstiden på dina trädgårdsmöbler

I artikeln, som du kan ladda ner här på sidan, visar vi dig två metoder som förlänger utemöblernas liv. Vi visar dig:

  • ett quickfix, som passar de trädgårdsmöbler som börjar sjunga på sista versen, men som kan hålla ett par år till
  • den grundliga metoden, som ska användas till de trädgårdsmöbler som du vill behålla i många år.

Quickfixet görs på en trädgårdsstol som har stått utomhus i åratal. Den är ganska väderbiten och egentligen på väg till återvinningsstationen, men vi förbarmar oss över stolen och testar att ge den en snabb quickfix, så att den kan användas ett par år till.

Metoden är snabb, effektiv och har stor effekt, så du bör verkligen överväga den, innan du slänger dina gamla utemöbler och investerar i nya.

Den andra metoden är grundligare, och visar hur du ex. ger ditt utebord den stora behandlingen. Det krävs ett par timmar med slipmaskinen och lite olja, men så blir det också som nytt med en helt ny lyster!

OBS! Denna artikel är en del av ett samlat tema om målning utomhus, där vi har samlar allt du behöver veta innan du sätter igång att måla. Du kan hämta hela temat här.