Mördarsnigeln är en ovälkommen gäst i flesta trädgårdar

Mördarsnigeln är en riktig överlevare och klarar lätt de kalla temperaturerna på våra breddgrader och den har inte heller några problem med att hantera torka. Det innebär att en hård vinter inte påverkar populationen av mördarsniglar nämnvärt, och därför kan det vara en god idé att påbörja bekämpningen av sniglarna redan nu. När temperaturen på våren överstiger fem grader börjar sniglarna bli aktiva.

Mördarsniglar fortplantar sig först senare

Trots att sniglarna börjar vara aktiva redan vid fem grader, så ska det vara lite varmare innan sniglarna inleder fortplantningen. Det är därför en god idé att vara ute i god tid med bekämpningen, så att sniglarna inte hinner fortplanta sig och lägga ägg.

Hitta mördarsniglarnas tillhåll

Mördarsniglar älskar att vistas i skugga, så undersök din vedstapel och komposten, och kontrollera om det gömmer sig några sniglar under lösa brädor, krukor eller täta altandäck. Lägg de mördarsniglar du hittar i en hink, så att du senare kan avliva dem på ett humant sätt genom att hälla kokande vatten över dem.

Tillverka konstgjorda gömställen

Du kan med fördel tillverka en del konstgjorda gömställen som mördarsniglarna söker sig till. På så sätt vet du var du ska leta när du går på uppsamlingsrunda.

Gräv en snigelfälla

Du kan också gräva ett litet hål, i vilket du lägger ett par delade äpplen eller liknande och täcka över dem med en bräda. Det kommer att dra till sig mördarsniglarna och när du kollar fällan kan du ha med dig kokande vatten som du kan avliva de infångade sniglarna med. Tänk på att kontrollera att det inte har hoppat ned några grodor eller andra smådjur i fällan, innan du avlivar sniglarna.

Använd döda mördarsniglar som lockbete

Låt de döda sniglarna ligga kvar i hålet – de kommer att dra till sig fler mördarsniglar, eftersom de är kannibaler och inte drar sig för att sätta tänderna i sina döda artfränder.

LÄS OCKSÅ: Hur du bygger en snigelfri rabatt