Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

En läcker och solrik terrass är inget värd om det hela tiden blåser på den eller om grannarna lätt kan följa med vad du gör på din terrass. Så tänk på att om du lägger ner tid, besvär och pengar på att anlägga en terrass av hög kvalitet, så är det synd och skam om du inte samtidigt ser till att kunna vara privat på terrassen – utan insyn och utan snålblåst. Det kan du göra med färdiga staket, men du kan lika gärna snickra en egen lösning.

Vi gör ett staket av enkla och rejäla material, och du kan använda vår lösning till inspiration för en egen variant. Längden är här tre meter och det är tillräckligt för att avvisa blåsten, när den kommer runt husknuten, och för att skärma av mot insyn.

Staketet är 110 cm högt på terrassen. Det är tillräckligt för att de närmaste grannarna inte ska kunna se vad din middag består av. Men staketet är 160 cm utanför terrassen, eftersom denna har höjts upp. Stolpar och brädor behandlas med mörkbrun lasyr för att få ungefär samma färg som de brunimpregnerade brädorna på terrassen. Du väljer förstås en kulör som passar din smak.