För att kunna sätta upp en sån behöver du en borrmaskin och några beslag som följer med när man köper den lodräta trädgården. Markera på väggen var du vill ha din lodräta trädgård. Sedan borrar du hål för de medföljande beslagen så att du kan skruva fast dem på väggen.

När beslagen är monterade på vägen är det mycket enkelt att sätta fast stativet. Det gäller bara att passa in hålen i beslagen, så glider stativet nästan på plats. Nu sitter stativet som det ska och man behöver bara hänga upp de enskilda krukorna. Här är det örtkryddorna som ska få plats i den lodräta trädgården.

Krukan måste passa någorlunda i storlek, så det är en bra ide att kolla om du måste plantera om krukan. För att vara säker på att platsen räcker till planterar Karina örtkryddorna främst i ena sidan av krukorna. För när krukorna sätts på plats i stativet kommer de att luta utåt en del. Själva monteringen är enkel.

Krukan ska närmast hakas fast – först i överkant och sedan där nere. Nu behöver krukorna bara lite vatten. Och så är den lodräta kryddträdgården faktiskt klar att använda. Varsågod att plocka. Och väl bekomme.