Hon har i förväg grävt ner en stor murarbalja i marken. Den får fungera som damm. På gräset vid sidan om står en avkapad whiskytunna som också ska fyllas med vatten. Murarbaljan i marken överensstämmer med den i storlek.

Det är viktigt att baljan står helt i våg, så hon kontrollerar saken en extra gång med vattenpasset. Hon fyller baljan helt med vatten. De olika plantorna i den lilla vattenträdgården ger både en trevlig stämning och ramar samtidigt in arrangemanget, så att man inte råkar plumsa i. Nu är baljan välfylld.

Några mindre stenar får bli till en kant runt dammen. De första flytande plantorna får lov att bara simma omkring. Medan de väntade på att planteras har de förvarats i en hink med vatten. Andra vattenväxter, som till exempel näckrosorna, får växa i en speciell lerjord, så kallad näckroslera.

Den är ganska dyr, så Karina lägger först lite stenar i träkaret. Då kan hon samtidigt skapa olika nivåer till olika plantor. Den första vattenväxten sätter hon i kläm mellan stenarna. Den får sitta kvar i krukan hon köpte den i. Samma sak med nästa växt. Men de här växterna ska växa i näckroslera.

Därför har hon investerat i små påsar avsedda för plantering. Påsarna fylls med näckroslera. Och så tar hon bort plastkrukan och planterar vattenväxten i påsen. Sen fyller hon på med leran i påsen till dess plantan står som den ska. Och fortsätter med nästa växt.

Slutligen är det näckrosens tur. Stjälken med blomknoppen är lång och därför ska näckrosen placeras lite längre ner i träkaret än de andra växterna. Man ser tydligt att näckrosen växer näckrosleran. Den trivs bra där. Så fortsätter hon tills baljan är fylld och arrangerad med de olika vattenväxter hon köpt för ändamålet.

Hon fyller på löpande med jord. En balja med växter byggs upp långsamt, planta för planta, tills allt ser ut som man vill ha det. Slutligen ska det fyllas vatten i baljan. Det kan kosta mycket att skapa ett vattenspel eller en damm i trädgården.

Men om du väljer det här ganska enkla sättet behöver det inte vara oöverstigligt dyrt. Första intrycket är att vattnet är lite smutsigt. Men det klarnar till slut när näckrosleran sjunkit till botten. Baljan ska vara välfylld med vatten.

Till att börja med ser det ut som om vattnet bara strilar ut ur tunnan, men det slutar så snart träet mättats med vatten och svällt. Därpå behövs bara lite finjustering av enstaka plantor, samt att vattnet ska få klarna. Under tiden förbereder Karina ännu en liten vattenoas på en annan plats i trädgården.

Här ska guldfiskarna få bo tillsammans med näckrosor och andmat - små flytande växter med gröna blad. Först sätter hon näckrosorna i karet. De sitter fast runt en sten i botten och är lätta att placera ut. Även här fixerar hon växterna med ytterligare en sten innan hon försiktigt häller ner näckrosleran över näckrosen.

Vattnet grumlas ordentligt medan Karina fyller på med både lera och stenar förutom olika vattenväxter. Slutligen flyttar ett par små guldfiskar in - och de ska självklart också ha lite mat.

En sån här kula fiskmat kan de leva på i en hel vecka. Och så är det bara att njuta åsynen av de små fina guldfiskarna bland de gröna bladen. Borta vid whiskytunnan har leran lagt sig. Man ser tydligt att vattnet runnit undan. Karina fyller på med vattenslangen.

Hon kan inte heller hålla sig från att sätta ytterligare några växter i baljan. För att kunna blomma måste en näckros få minst sex timmars sol om dagen. Det är inget problem, här mitt i trädgården.

Den första är redan på god väg och den får sällskap av andra blommande vattenväxter. Så är den lilla vattenträdgården klar.