Kol är så förra sommaren... Självklart ska du välja en gasolgrill!

1. TIDEN

En gasolgrill går från 0–300 grader på mindre än fem minuter. På så sätt gör gasolen grillmat till vardagskost. Även om du kommer hem sent från arbetet kan du sätta på grillen och vara klar i tid.

2. VÄRMEN

I en gasolgrill kan du styra temperaturen exakt. Oavsett om du vill långtidssteka på svag värme eller grilla hårt och snabbt behöver du bara vrida på ett handtag. Köper du en gasolgrill med flera brännare har du full kontroll över stekytan och kan justera värmen efter olika matvaror.

3. PRISET

Gasolgrillens korta uppvärmningstid gör att du minskar energiförbrukningen och när du är färdig med att grilla stänger du genast av den. Det innebär att du inte använder mer gasol än nödvändigt. Samtidigt är gasolen billigare än briketter och träkol, så ju mer du grillar, desto billigare blir det.

4. MILJÖN

Alla som har använt kolbriketter vet hur mycket det ryker när man tänder grillen... Gasolen bildar däremot ingen rök under upptändningen och har på det hela taget en mycket renare förbränning än briketter och träkol. Något som gläder både dig själv, grannarna och miljön.

5. SMAKEN

Det är här meningarna på allvar börjar gå i sär... Men handen på hjärtat; det är väldigt få som kan känna någon skillnad på mat från en gasolgrill och mat från en kolgrill. Visst ger träkol en nyanserad röksmak, men de flesta "kolhuvuden" använder ändå briketter. En modern gasolgrill är konstruerad så att det bildas en kontrollerad mängd rök för att ge maten helt rätt grillsmak.

SE MER HÄR: 5 skäl att välja kolgrill