Redan för ett år sedan bestämde Maren att hon vid något tillfälle skulle göra om sin igenvuxna trädgård framför huset. Istället för snåren av gamla buskar, perenner och ogräs som växer där nu skulle hon så småningom anlägga en härlig, överskådlig bär- och fruktträdgård.

Men det krävs förberedelser när det är så igenvuxet som här. Därför täckte hon redan då ett stort stycke av jorden med svart plast för att få bukt med allt ogräset. Plasten fäste hon med stenar – och så fick jordstycket vara ifred i knappt ett år. Nu har det nästan gått ett år.

Plasten ligger fortfarande kvar i trädgården, och om ett par månader ska arbetet med den nya bär- och fruktträdgården börja. Frukt och bär kan man odla nästan var som helst. Bara det finns sol, lä och väldränerad jord. Och det finns det här.

Även om här inte finns hur mycket plats som helst, så kommer det ändå att vara möjligt att utnyttja jordplätten så att trädgården blir full av både fin frukt och olika sorters läckra bär, samtidigt som den ser snygg ut.