Det är ingen hemlighet att ju mer riskabelt och besvärligt du gör det för tjuven att bryta sig in, desto större är chansen att han låter just ditt hus vara i fred. Husägare blir också bättre och bättre på att försvåra för eventuella inbrottstjuvar, och det finns många bra redskap att ta till. Bland annat larm, extra säkra dörrar och fönster samt ljus som tänds och släcks med hjälp av sensorer eller timer.

Tänd och släck när du vill

Med Gör Det Själv kan du nu få en intelligent stickkontakt som du själv kan styra, och tända ljuset oavsett om du är hemma eller ute. Stickkontakten fungerar tillsammans med en app i din telefon som används för att styra när du vill slå på och av den apparat som du har anslutit till kontakten. Om du är på semester eller i sommarstugan kan du tända och släcka ljuset hemma i din bostad från din telefon när du vill förvirra eventuella tjuvar som stryker runt i närområdet.

Även för de bekväma

Om du tillhör dem som redan har ditt hus inbrottssäkrat kan du använda den digitala stickkontakten till andra, mer bekväma ändamål. Du kan till exempel koppla den till kaffebryggaren så att du kan sätta på den det allra första du gör, innan du ens har klivit upp ur sängen. Alternativt kan du ansluta TV:n eller andra elektroniska apparater till stickkontakten så att de inte står och drar ström i standby-läge, utan endast slås på nu du vill att de ska det.

Du kan få stickkontakten tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv här.