Glasull, stenull och pappersgranulat är antagligen världens tråkigaste material. Färglösa och dammande, och dessutom kliar en del produkter som myggbett. Och bara tanken på att krypande tillbringa en förlängd helg på den trånga vinden med isoleringsmaterial runt omkring en, tvingar fram svettdroppar på pannan.

För att inte tala om hur det blir när man befinner sig på vinden iförd heltäckande skyddsdräkt, ansiktsmask, skyddglasösgon och handskar när det är 25 grader utomhus! Nej, det blir nog ingen tilläggsisolering till nästa sommar, tänker du kanske.

Men glöm arbetsinsatsen och se på resultatet! Du kommer att bli lika glad som Joakim von Anka, när du upptäcker att du med din tilläggsisolering kan få hela 262 % i ränta.

Våra beräkningar visar att om du köper isolering för 8 200 kr och isolerar 150 m2 oisolerad krypgrund i ett hus i mellansverige, så sparar du redan första året 21 500 kr! Men det är inte bara krypgrundsisoleringen som hjälper dig kamma hem storkovan. All tillläggsisolering lönar sig och betalar sig snabbt. Det bevisar vi i artikeln.

Även om artikeln inte är skriven helt nyligen, och den ekonomiska beräkningen inte är uppdaterad, menar vi ändå att det är världens bästa spartips att efterisolera huset.

LÄS OCKSÅ: Infraröd termometer – mät temperaturen överallt