### De tio mest populära artiklarna 2016
*
[](http://gds.se/verktyg/undvik-att-skada-dolda-kablar-och-ledningar-nar-du-borrar)

### [1. Var försiktig med dolda kablar](/verktyg/undvik-att-skada-dolda-kablar-och-ledningar-nar-du-borrar) Det kan snabbt bli dyrt om borrmaskinen träffar ett rör eller en ledning. Med Gör Det Självs multidetektor hittar du de dolda installationerna.
[](http://gds.se/verktyg/elsaag/kap-och-gersaag/test-av-kap-och-geringssaagar)
### [2. Test av kap- och geringssågar](/verktyg/elsag/kap-och-gersag/test-av-kap-geringssagar) Kap- och geringssågen är oumbärlig när du bygger t.ex. en friggebod eller lägger nytt golv. Den är perfekt vid massproduktion där man kapar i samma vinkel, oavsett vilken den är. Tack vare teleskopstänger kan sågen dras ut och ...
[](http://gds.se/spara-energi/isolering/isolering-testa-dina-kunskaper-om-isolering)
### [3. QUIZ: Testa vad du vet om isolering](/spara-energi/isolering/isolering-testa-dina-kunskaper-om-isolering) Får man allergi av ett välisolerat hus? Är snö på taket ett tecken på god isolering? Vi har faktakollat 11 påståenden om isolering – testa DINA kunskaper här.
[](http://gds.se/tak/takpapp/takpapp-lektion-15-saa-har-lagger-du-takpapp)
### [4. Så här lägger du takpapp](/tak/takpapp/takpapp-lektion-15-saa-har-lagger-du-takpapp) Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp.
[](http://gds.se/spara-energi/nytt-vapen-i-kampen-mot-tjuven)
### [5. Gör Det Själv stoppar tjuven!](/spara-energi/nytt-vapen-i-kampen-mot-tjuven) Se här hur en smart stickkontakt kan få inbrottstjuven att lämna just ditt hus i fred när du inte är hemma.
[](http://gds.se/verktyg/borrskruvdragare/test-av-18-volts-borrskruvdragare-2015)
### [6. TEST: De bästa borrskruvdragarna](/verktyg/borrskruvdragare/test-av-18-v-borrskruvdragare-2015) De kompakta 18-volts borrskruvdragarna är geniala. Vi har testat tolv populära märken. Se den överraskande vinnaren – och det bästa köpet.
[](http://gds.se/verktyg/tradgaardsmaskiner/test-av-vertikalskarare)
### [7. Test av vertikalskärare](/verktyg/tradgardsmaskiner/test-av-vertikalskarare-2015) Tycker du att grannens gräsmatta är grönare än din? Det kan i så fall bero på att grannen har bearbetat sin matta med en vertikalskärare.
[](http://gds.se/altan/stenlagd-uteplats/rengoring-av-betongplattor-saa-rengor-du-effektivt-din-stenaltan)
### [8. 3-2-1: Så här rengör du trädgårdsplattorna](/altan/stenlagd-uteplats/rengoring-av-betongplattor-sa-rengor-du-effektivt-din-stenaltan) Alger, smuts och lavar gör livet surt för husägare med stenaltan. Men det finns en effektiv metod för att ta bort det – utan att skada dina trädgårdsplattor.
[](http://gds.se/altan/kompositaltan-bygg-din-altan-av-komposit)
### [9. Bygg med komposit – det håller!](/altan/kompositaltan-bygg-din-altan-av-komposit) Om du bygger din altan av komposit får du en altan som håller i all evighet – utan att du behöver underhålla den. Här visar vi hur du gör. **Svårighet 3/4**
[](http://gds.se/hantverksteknik/malare/malning-undvik-3-klassiska-malarmisstag)
### [10. Undvik 3 målarmisstag](/hantverksteknik/malare/malning-undvik-3-klassiska-malarmisstag) Det finns mycket som kan gå fel när du målar. Vi tittar närmare på tre klassiska målarmisstag och visar dig hur du undviker att göra om dem gång på gång.