### De tio mest populära artiklarna 2015
*
[](http://gds.se/tak/takpapp/takpapp-lektion-15-saa-har-lagger-du-takpapp)

### [1. Så här lägger du takpapp](/tak/takpapp/takpapp-lektion-15-saa-har-lagger-du-takpapp) Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp.
[](http://gds.se/tradgaarden/vaxter/ogras/3-starka-vapen-mot-kirskaal)
### [2. Stoppa kirskålen](/tradgaarden/vaxter/ogras/3-starka-vapen-mot-kirskaal) Kirskål är ett av våra mest avskydda ogräs. Den sprider sig både med underjordiska utlöpare och med frön, så du måste beväpna dig med stort tålamod om du framgångsrikt skall kunna bekämpa kirskålen.
[](http://gds.se/altan/altantak/lackert-tak-av-segelduk-over-uteplatsen)
### [3. Läckert tak av segelduk](/altan/altantak/lackert-tak-av-segelduk-over-uteplatsen) I stället för att lägga ett permanent tak över uteplatsen kan du snickra denna lyxiga pergola. Förse den sedan med ett tak av segelduk och dra för taket när solen blir för stark eller när daggen faller.
[](http://gds.se/verktyg/borrskruvdragare/test-av-18-volts-borrskruvdragare)
### [4. TEST: De bästa borrskruvdragarna](/verktyg/borrskruvdragare/test-av-18-v-borrskruvdragare-2015) De kompakta 18-volts borrskruvdragarna är geniala. Vi har testat tolv populära märken. Se den överraskande vinnaren – och det bästa köpet.
[](http://gds.se/verktyg/handoverfrasen-lektion-16-lar-kanna-din-handoverfras)
### [5. Lär känna din handöverfräs](/verktyg/handoverfrasen-lektion-16-lar-kanna-din-handoverfras) KURS: Första lektionen: Lär känna din handöverfräs. Om du följer den här kursen kan du snabbt göra allt från rundade kanter till laxstjärtfogar.
[](http://gds.se/byggnader/redskapsbod/bygg-skjulet-av-vindskydd)
### [6. Bygg världens lättaste skjul](/byggnader/redskapsbod/bygg-skjulet-av-vindskydd) Bygg ett skjul av vindskydd. Det är lätt att bygga, priset är överkomligt, resultatet blir snyggt och du kan bygga det på bara några dagar.
[](http://gds.se/verktyg/tradgaardsmaskiner/test-av-vertikalskarare)
### [7. Test av vertikalskärare](/verktyg/tradgardsmaskiner/test-av-vertikalskarare-2015) Tycker du att grannens gräsmatta är grönare än din? Det kan i så fall bero på att grannen har bearbetat sin matta med en vertikalskärare.
[](http://gds.se/tak/takpapp/takpapp-lektion-25-2-lagstackning-ar-att-foredra)
### [8. Takpapp - lektion 2:5](/tak/takpapp/takpapp-lektion-25-2-lagstackning-ar-att-foredra) Om du ska lägga papp på taket och vill att det ska hålla i många år, ska du välja 2-lagstäckning. Underlagspappen spikas och klistras på. Därefter läggs ytpapp, som klistras i alla skarvar. Se här hur lätt det är att lägga papp.
[](http://gds.se/hus/lar-dig-att-gjuta-en-betongplatta)
### [9. Lär dig att gjuta en betongplatta](/hus/lar-dig-att-gjuta-en-betongplatta) Du har säkert passerat ett bygge där man i rasande fart gjuter en stor platta som huset sedan ska stå på. Det ser kanske komplicerat ut med ett virrvarr av armeringsjärn, isoleringsblock och flytande betong. Men du kan själv ...
[](http://gds.se/golv/valj-ratt-strategi-mot-knarrande-golv)
### [10. Strategi mot knarrande golv](/golv/valj-ratt-strategi-mot-knarrande-golv) När golvet knarrar så beror det på att något skaver. Har du tur löser du problemet på ett par minuter.