Sverige är galet i pergolor!

I takt med att sommarsolen försvinner kan vi se på vår hemsida att folk ger sig ut i trädgården och vill bygga pergolor. Därför får du en lista på 5 häftiga lösningar här!

Använd planket som bakre vägg i pergolan

Bygger du en pergola mot ett plank eller mot ett förråd (eller som i det här projektet) kan du använda dem som bärande konstruktion och nöja dig med stolpar vid framkanten.

Gå till artikeln här

Pergola med läckra snickeridetaljer

Inga synliga skruvar och inga monteringsbeslag. Denna pergola har många vackra detaljer. Oavsett om du vill bygga pergolan, eller om du bara vill låta dig inspireras, finns det MÅNGA tekniker att lära sig av.

Gå till artikeln här

Luftig pergola med starka bågar

Konstruktionen ser klen ut, men låt dig inte luras – den är urstark. Styrkan sitter i bågarna som består av två brädor som limmats ihop. Konstruktionen går lätt att anpassa i olika längder.

Gå till artikeln här

Smart metod för helt exakta stolpar

Stolpar som sätts i gjutna stolpskor har lång livslängd. Vi använder en smart gjutmall som gör det enkelt att få stolparna att stå lodrätt och i exakta rader.

Gå till artikeln här

Pergola med lågt staket

En pergola passar bra på altanen. Och bygger du ett lågt staket längs kanten får du ett härligt avgränsat uterum. Den här varianten kan du bygga för bara 5.000 kronor.

Gå till artikeln här

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Nytt från redaktionen