NYTT den här veckan

En bakteriedödande lampa, en läcker och fuktfri dammask och en verkligt billig kapsåg för nybörjaren är bland den här veckans nya och spännande produkter!

Bakteriedödande lampa

Med lampan LIFX Clean kan du nu minska antalet av en rad skadliga bakterier på hemmets ytor, medan du ligger och sover. Lampan kan nämligen, enligt tillverkaren, eliminera upp till 90 procent av vissa skadliga bakterier – bland annat E. coli.

Vill du däremot använda den som en vanlig glödlampa väljer du bara en färg via den medföljande appen. I appen kan du också välja när lampan ska ändra funktion. Här kan det vara läge att låta den vara tänd i t ex badrummet på natten.

Lampan säljs för 849 kronor.

FYRA FÖRDELAR

 • Många olika färger
 • LED-livslängd på upp till 22,8 år
 • Minskar antalet bakterier
 • Kan styras via en app

På med masken

Skyddsmasken från Milwaukee är lätt att andas genom och så blir den inte fuktig tack vare ett effektivt filtermaterial.

Oavsett om du står vid bordscirkelsågen i verkstan och sågar brädor eller fräser ut fogar med vinkelslipen, är det en riktigt bra idé att ta på en skyddsmask.

Milwaukee FFP2 är en effektiv sådan och med en filtreringseffektivitet på hela 94 procent slipper du att masken blir fuktig på insidan och andningen ansträngd. Den flexibla näsbygeln av aluminium med justerbar passform gör det enkelt att anpassa masken. Den kan dessutom vikas och läggas i fickan, så att du alltid har den med dig.

Ett paket med tio masker kostar cirka 300 kronor.

Kap-/gersåg för nybörjaren

Behöver du en kap-/gersåg som klarar av allt det basala, och kan du leva med att den inte går att förlänga, så finns det knappast någon billigare än Scheppachs nya.

Sågen drivs av en motor på 1.500 watt och klingan mäter 210 mm i diameter. Vid 90 grader kan du såga brädor som är upp till 120 mm breda och 60 mm höga, medan du vid 45 grader får nöja dig med brädor som är högst 80 x 35 mm.

Sågen väger 7,7 kg, och med ett pris på beskedliga 749 kronor så har nog de flesta råd.

Hårt slående lättviktare

Borrhammaren från Metabo kan användas både som borrhammare, när du ska borra i betong, tegel eller liknande, och som vanlig borrmaskin när du ska borra i trä, plast, gips eller stål.

Den kompakta 12-voltsmaskinen väger bara 2 kg med batteri, vilket gör den lättmanövrerad – även vid längre arbeten. Maskinen slår med upp till 5.250 slag i minuten och ljudnivån på 87 dB är som ljudet från ett par lekande barn.

Metabo PowerMaxx BH 12 BL 16 kostar ca 4.500 kr inklusive två 4 Ah-batterier och laddare.

MAXIMAL BORRDIAMETER

 • Betong: 16 mm
 • Tegel: 68 mm
 • Stål: 13 mm
 • Mjukt trä: 20 mm

Verktygslådans mångsysslare

Bladen på Makitas nya multiverktyg kan bytas snabbt och helt utan att använda verktyg

Ett multiverktyg kan användas till många olika uppgifter, och Makita DTM52Z är inget undantag. Den lilla maskinen är perfekt om du ska kapa ett dörrfoder för att göra plats för ett nytt golv, om du ska slipa mindre ytor eller såga ett hål mitt i en skiva.

Bladen byts blixtsnabbt utan att behöva använda verktyg, och arbetar du t ex i ett skåp utan belysning så hjälper den lilla LED-lampan dig. En speciell teknik håller nere vibrationerna, vilket gör det lättare att få till exakta snitt. Säljs för cirka 2.000 kronor utan batteri och laddare.

SPECIFIKATIONER

 • Batterispänning: 18 volt
 • Mått (L x B x H): 322 x 95 x 126 mm
 • Ljudnivå: 69-76 dB
 • Vikt: 2 kg

Hopfällbart stabilt arbetsbord

Arbetsbordet från Bora kan fällas ihop och tas med under armen i en handvändning. Och så klarar det av att bära hela 1.133 kg

Behöver du ett transportabelt arbetsbord, så att du kan stå i en bra arbetshöjd oavsett om du är i trädgården eller i garaget? Om så är fallet, är kanske Bora Centipede lösningen.

Det hopfällbara bordet består av sex stålstänger som tillsammans med några tvärstag bildar en solid ram. Bordet mäter 1.220 x 610 mm och är 762 mm högt. Det kan klara en vikt på upp till 1.133 kg, så det kvittar om du ska använda det till en tung bordscirkelsåg, en kap-/gersåg eller en hög med gipsskivor. Med bordet följer fyra hållare och två tvingar av hård plast. Säljs på nätet för ca 1.500 kronor.

SPECIFIKATIONER

 • Mått, utfällt: 1.220 x 610 x 762 mm
 • Mått, hopfällt: 200 x 150 x 98 mm
 • Vikt: 5,7 kg

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Nytt från redaktionen