Baklampan blinkar på mitt släp!

Något är fel! Varje gång jag blinkar till vänster får jag ett felmeddelande i min bil, samtidigt som baklampan på släpet blinkar. Kan ni hjälpa mig?

Ja! Problemet kan bero på två saker. Antingen har blinkerlampan på släpet gått, eller också är det dålig förbindelse på något sätt - sannolikt i uttaget.

Ett släp lever ett hårt liv utomhus i sol, vind, regn, snö och slask, och det sliter på metallen i uttag och sladdar. Men som tur är går det lätt att fixa. Härunder kan du se hur du kollar uttaget. Och om det inte löser problemet kan du klicke här oh läsa artikeln:

10 TIPS: Håll ditt släp i toppform!

Sladd och kontakt

Det är inte ovanligt att man ser en släpkärra med defekt belysning. Det är farligt och det är olagligt. Det är också dumt för problemet kan lätt lösas om du rensar kontakterna och byter ut trasiga glödlampor. Kontakten har antingen 7 eller 13 poler. I dag är det vanligt med 13-poliga kontakter på bilar men med hjälp av en adapter passar en sådan till gamla 7-poliga släpkontakter.

Här har kabeln dragits ut från kontakten. Det innebär att det kan tränga in vatten i kontakten. Se till att hela kabeln alltid sitter skyddad bakom avlastningen.

De smutsiga och ärgade polerna kan rensas med lätt slipning med fin smärgelduk. Hanpolerna kan göras lite bredare och på så sätt sitta fast bättre i honpolerna. Spraya med kontaktspray.

Kabelskor kan ärga och släppa greppet om kontakten. Kolla alla kontakter genom att lossa en sko i sänder. Byt ut skadade kabelskor. Spraya sedan med kontaktspray.

    Mer i samma kategori Nytt från redaktionen