Har du gjort Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt 2023?

Gör Det Själv och jem & fix är på jakt efter Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt 2023, och DU kan vinna presentkort till jem & fix för 50.000 kr! ALLA kan tävla, och det tar bara 5 minuter att anmäla sig!

Vinn presentkort till jem & fix för 50.000 kr!

Skicka bilderna till oss på dina färdiga gör-det-själv-projekt och var med i tävlingen om presentkort för 50.000 kronor.

Du har säkert redan bilderna i mobilen, och du får tävla med så många projekt som du vill - du måste bara ha gjort dem själv!

I förra årets tävling vällde det in en massa häftiga projekt: trädäck, skåpslösningar, förråd, ombyggnader ute och inne, kök, badrum, tak, innerväggar, överbyggnader, möbler, pooler och hundratals andra stora och små snygga, smarta, kreativa och läckra gör-det-själv-projekt.

Oavsett vad du har byggt eller renoverat så är du välkommen att vara med. Förutom den stora vinsten på 25.000 kronor till vinnaren av hela tävlingen har du också möjlighet att vinna i fyra andra kategorier: Publikpriset, Bästa hantverket, Bästa återbruket och Mest kreativa.

Skicka massor av byggbilder

Du medverkar i tävlingen genom att skicka in bilder av ditt gör-det-själv-projekt till oss. Vi vill se en bild av det färdiga resultatet, precis som vi också vill se en bild av den råa utgångspunkten. Men vi är minst lika intresserade av att se alla de bilder som du har tagit däremellan - ju fler bilder du skickar som visar byggprocessen, desto större är dina chanser att juryerna och allmänheten kan se alla dina fina detaljer när de väljer ut vinnarna!

Så här deltar du:

Alla kan delta i tävlingen. De enda kraven för anmälan är:

 • Du har själv utfört arbetet.
 • Du skickar minst 5 bilder till oss (ett foto av det färdiga resultatet + MINST 4 arbetsbilder).
 • Skicka ännu fler arbetsbilder för att allmänheten, Gör Det Själv och jem & fix bättre ska kunna bedöma kvaliteten på arbetet.
 • Du kan bara deltaga med samma projekt en gång. Projekt som tidigare har varit anmälda till Sveriges Bästa Gör-Det-Själv-projekt kan inte heller deltaga.

Det här kan du vinna:

 • Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt: Presentkort på 25.000 kronor
 • Publikpriset: Presentkort på 10.000 kronor
 • Bästa hantverket: Presentkort på 5.000 kronor
 • Bästa återbruket: Presentkort på 5.000 kronor
 • Mest kreativa: Presentkort på 5.000 kronor

Dessutom hamnar vinnarprojektet på förstasidan på magasinet Gör Det Själv.

Vinsterna är personliga och kan inte vidaresäljas eller växlas till kontanter.

Du har hela 5 vinstchanser!

Det riktigt stora förstapriset som du kan vinna är på 25.000 kronor, Publikpriset är på 10.000 kronor, och så blir det även priser till Bästa hantverket, Bästa återbruket och Mest kreativa, som alla tre vinner 5.000 kronor vardera (totalt 15.000 kronor). Här kan du läsa om de 5 olika vinsterna.

Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt

Förra årets vinnare var en fantastiskt snygg ‘New-England’ veranda, som genomsyrades av rejält och gott hantverk. Och det är precis den helheten av ett snyggt slutresultat, det goda hantverket som Gör Det Själv och jem & fix letar efter när Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt 2023 ska utses.

Publikpriset

Publikpriset går till det projekt som får flest röster, och det finns inte några begränsningar på hur mycket du, dina vänner och familjen får rösta. Projektet som du kan se här är en given publikfavorit: En charmerande liten lekstuga med tegeltak och veranda.

Bästa hantverket

Den här kategorin handlar om det goda hantverket. Det behöver i sig inte vara ett stort och omfattande projekt, utan här belönas det kompromisslösa hantverket. Det kan vara en underliggande stomme till trädäcket som har fogats ihop utan skruv och spik, laxstjärtsfogarna i den hemmabyggda byrån eller ett supersnyggt hus byggt av natursten, som du kan se här på bilderna.

Bästa återbruket

Vad kan du göra av gammalt byggnadsmaterial? Ett orangeri byggt av pensionerade fönster, ett millimeterexakt hyvlat brädgolv i stället för att bara lägga ett klickgolv ovanpå, eller vad sägs om ett riktigt vackert tegelgolv i växthuset gjort av tegelstenar som har sköljts i land längs kusten? Här premierar vi det bästa återbruket!

Mest kreativa

Det roligaste, galnaste eller mest originella kreativa projektet premieras i den här kategorin. Vinnaren kan exempelvis vara en vinkällare som grävts ner i köksgolvet, en fyrkantig gitarr, en hundkoja på lådcykeln eller som här en stol som är gjord av motorhuven på en gammal folkabubbla.

Skicka ditt FÄRDIGA gör-det-själv-projekt till oss

En splitter ny terrass, en innervägg, ett smart litet skåp som döljer elen eller en hemmabyggd pizzaugn gjuten i betong med en pilatesboll som mall. Oavsett om ditt gör-det-själv-projekt är gigantiskt stort, ett rent nöje eller bara löser ett litet problem på ett smart eller diskret sätt utomhus eller inne, så skicka det till oss och deltag i tävlingen Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt.

Du kan vinna presentkort till jem & fix till ett värde av 50.000 kronor och ju fler bilder du skickar in som visar de smarta detaljerna, byggprocessen efterhand och det färdiga resultatet, desto större är dina chanser att du vinner något av de många priserna.

Vinnarna koras av allmänheten, Gör Det Själv och jem & fix.

SISTA DAG för att anmäla dig är den 23 oktober 2023 klockan 10:00

Så snart alla projekt har gåtts igenom kommer vinnarna att få besked direkt. Hela tävlingen avslutas med en stor artikel här på hemsidan där vi visar upp de bästa projekten.


VINN! Presentkort till jem & fix för 50.000 kr

Jag börjar alltid på jem & fix
Där jag bor ligger der fyra väldigt olika byggmarknader inom 10 minuters köravstånd. När jag ska handla till ett projekt, besöker jag ofta alla fyra. Erfarenheten har lärt mig att alltid börja på jem & fix. Här hittar jag alla “basvarorna” till ett bra pris. Och vare sig det handlar om plattor, brädor eller skruvar, så är det exakt samma vara som på andra sidan gatan, bara betydligt billigare. Därför ;-)

Søren Prien, Chefredaktör och gör-det-självare.

Vi arrangerar tävlingen tillsammans med lågpris-byggkedjan jem & fix, och om du vinner tävlingen, kan du verkligen storhandla i en av deras många butiker.

Med över 8000 olika artiklar hittar du allt inom markbeläggning, virke, verktyg, trädgårdsredskap, beslag, skruvar och mycket, mycket mer i jem & fix-butikerna.

Du hittar även kända varumärken, den enda skillnaden är att hos jem & fix har priserna tryckts i botten.

Förutom en uppsjö olika artiklar, finns det trevlig personal som gärna guidar dig i rätt riktning, det är nämligen självbetjäning som gäller. jem & fix känner sina kunder, och kunderna vet i regel precis vad de behöver till sina gör-det-själv-projekt. Därför prioriterar jem & fix billiga varor framför rådgivning.

Du får alltså mer fix för pengarna hos jem & fix, och med ett av våra presentkort i handen får du därför en bra start på ditt nästa gör-det-själv-projekt.

Trä
På jem & fix hittar du trä och virke till alla tänkbara projekt, stora som små. Allt från billiga byggskivor till impregnerade stolpar och trall till terrassen.

Plattor och marksten
Ska du anlägga en ny infart eller ha en ny stenlagd odlingsrabatt, så har jem & fix ett stort urval av marksten och plattor till ditt nästa projekt.

Färg och träskydd
Behöver vardagsrummet, sockeln eller fönstrena ett nytt lager färg? På jem & fix är både färg, träskydd och tillbehör till ditt målarprojekt fasta inventarier på hyllorna.

Verktyg
Saknar du en cirkelsåg, eller kan en ny fogsvans göra jobbet. Oavsett om du behöver elverktyg eller handverktyg, så har jem & fix ett brett utbud av utrustning till din verkstad och verktygslåda.

Trädgårdsredskap och -maskiner
Trädgårdsarbetet blir mycket roligare och lättare med rätt redskap. Du hittar ett brett sortiment av både trädgårdsredskap, trädgårdsmaskiner och gräsklippare hos jem & fix.

Belysning
Oavsett om det är lampor till trädgården eller till myshörnan i vardagsrummet, så hittar du ett brett utbud av lampor, belysning och ljuskällor hos jem & fix.

Småbyggnader
Vill du ta en genväg i ditt gör-det själv-projekt, så har jem & fix ett stort urval av småbyggnader som du själv kan montera. Allt från carportar och friggebodar till växthus.

Så här utser vi vinnaren

När du anmäler ditt gör-det-själv-projekt till tävlingen är det automatiskt med i alla fem kategorier. Det vill säga att ALLA projekt har chansen att vinna i ALLA fem kategorierna. Alla projekt kommer att granskas noga och bedömas, och här kan du se hur vinnarna i de fem kategorierna utses.

 • Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt: Gör Det Själv och jem & fix väljer tillsammans ut vinnaren av Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt. Här tittar vi bland annat på det goda hantverket, den goda idén, den stora helheten eller bara det fina och rejäla slutresultatet.

 • Publikpriset: Vinnaren av den här kategorin avgörs uteslutande av publikrösterna. Alla deltagare, vänner och familj får rösta så mycket och så ofta de vill. Dock kan tävlingsprogrammet bara ta emot 1 röst per dygn från samma ip-adress.

 • Bästa hantverket/Bästa återbruket/Mest kreativa: Vinnarna av de här 3 prisen utses av allmänheten, Gör Det Själv och jem & fix. Gör Det Självs och jem & fix:s röster väger var för sig lika mycket som de totala publikrösterna.

Allmänna villkor

När du anmäler dig till tävlingen Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt, accepterar du att Gör Det Själv får kontakta dig via e-mail eller telefon angående ditt inskickade projekt. När du accepterar de allmänna villkoren överlämnar du samtidigt den fulla upphovsrätten till text och bilder till Bonnier Publications A/S, som ger ut Gör Det Själv. Med full upphovsrätt menas rätten att publicera, återpublicera och vidaresälja materialet för att användas på analoga och digitala plattformar i hela världen. Gör Det Själv utkommer för närvarande i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Lettland.

Texter, bilder och övrig information kommer att lagras hos datalagringsföretaget Hetzner.com i Tyskland.

Vi behandlar dina personliga uppgifter så som det beskrivs i vår personuppgiftspolicy som kan läsas på https://bonnierpublications.com/personuppgiftspolicy/

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Om Gör Det Själv