Har du gjort Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt 2022?

Gör Det Själv och SKIL är på jakt efter Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt 2022, och DU kan vinna läckra kvalitetsverktyg från SKIL för 50.000 kronor ! ALLA kan tävla, och det tar bara 5 minuter att anmäla sig!

Tävlingen är avslutad. Vinnarna meddelas direkt och offentliggörs här: www.gds.se

Skicka bilderna till oss på dina färdiga gör-det-själv-projekt och var med i tävlingen om verktyg för 50.000 kronor. Du har säkert redan bilderna i mobilen, och du får tävla med så många projekt som du vill - du måste bara ha gjort dem själv!

I förra årets tävling vällde det in en massa häftiga projekt: trädäck, skåpslösningar, förråd, ombyggnader ute och inne, kök, badrum, tak, innerväggar, överbyggnader, möbler, pooler och hundratals andra stora och små snygga, smarta, kreativa och läckra gör-det-själv-projekt.

Oavsett vad du har byggt eller renoverat så är du välkommen att vara med. Förutom den stora vinsten på 25.000 kronor till vinnaren av hela tävlingen har du också möjlighet att vinna i fyra andra kategorier: Publikpriset, Bästa hantverket, Bästa återbruket och Mest kreativa.

Skicka massor av byggbilder

Du medverkar i tävlingen genom att skicka in bilder av ditt gör-det-själv-projekt till oss. Vi vill se en bild av det färdiga resultatet, precis som vi också vill se en bild av den råa utgångspunkten. Men vi är minst lika intresserade av att se alla de bilder som du har tagit däremellan - ju fler bilder du skickar som visar byggprocessen, desto större är dina chanser att juryerna och allmänheten kan se alla dina fina detaljer när de väljer ut vinnarna!

Så här deltar du:

Alla kan delta i tävlingen. De enda kraven för anmälan är:

 • Du har själv utfört arbetet.
 • Du skickar minst 5 bilder till oss (ett foto av det färdiga resultatet + MINST 4 arbetsbilder).
 • Skicka ännu fler arbetsbilder för att allmänheten, Gör Det Själv och SKIL bättre ska kunna bedöma kvaliteten på arbetet.

Det här kan du vinna:

 • Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt: Presentkort på 25.000 kronor
 • Publikpriset: Presentkort på 10.000 kronor
 • Bästa hantverket: Presentkort på 5.000 kronor
 • Bästa återbruket: Presentkort på 5.000 kronor
 • Mest kreativa: Presentkort på 5.000 kronor

Dessutom hamnar vinnarprojektet på förstasidan på magasinet Gör Det Själv.

Presentkorten kan uteslutande användas för verktyg från SKIL. Vinsterna är personliga och kan inte vidaresäljas eller växlas till kontanter.

Nu har du chansen att fylla på ordentligt i verkstan med massor av läckra kvalitetsverktyg från SKIL. SKIL har mer än 70 olika verktyg och trädgårdsmaskiner som alla använder samma batteri.

Du har hela 5 vinstchanser!

Det riktigt stora förstapriset som du kan vinna är på 25.000 kronor, Publikpriset är på 10.000 kronor, och så blir det även priser till Bästa hantverket, Bästa återbruket och Mest kreativa, som alla tre vinner 5.000 kronor vardera (totalt 15.000 kronor). Här kan du läsa om de 5 olika vinsterna.

Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt

Förra årets vinnare var ett överdådigt orangeri med gott om snygga och välgjorda detaljer. Och det är precis den helheten av ett snyggt slutresultat, det goda hantverket och massor av överraskande detaljer som Gör Det Själv och SKIL letar efter när Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt 2022 ska utses.

Publikpriset

Publikpriset går till det projekt som får flest röster, och det finns inte några begränsningar på hur mycket du, dina vänner och familjen får rösta. Projektet som du kan se här är en given publikfavorit: En gammal och fuktig jordkällare har byggts om till en toppmodern, mysig och verkligt läcker bastu!

Bästa hantverket

I den här kategorin handlar det om det goda hantverket. Det behöver i sig inte vara ett stort och omfattande projekt, utan här belönas det kompromisslösa hantverket. Det kan vara en underliggande stomme till trädäcket som har fogats ihop utan skruv och spik, laxstjärtsfogarna i den hemmabyggda byrån eller de perfekt utförda höga bröstningarna som du kan se här.

Bästa återbruket

Vad kan du göra av gammalt byggnadsmaterial? Ett orangeri byggt av pensionerade fönster, ett millimeterexakt hyvlat brädgolv i stället för att bara lägga ett klickgolv ovanpå, eller vad sägs om ett riktigt vackert tegelgolv i växthuset gjort av tegelstenar som har sköljts i land längs kusten? Här premierar vi det bästa återbruket!

Mest kreativa

Det roligaste, galnaste eller mest originella kreativa projektet premieras i den här kategorin. Vinnaren kan exempelvis vara en vinkällare som grävts ner i köksgolvet, en fyrkantig gitarr, en hundkoja på lådcykeln eller som här ett utomhus vedeldat spabad monterat på en gammal båttrailer.

Skicka ditt FÄRDIGA gör-det-själv-projekt till oss

En splitter ny terrass, en innervägg, ett smart litet skåp som döljer elen eller en hemmabyggd pizzaugn gjuten i betong med en pilatesboll som mall. Oavsett om ditt gör-det-själv-projekt är gigantiskt stort, ett rent nöje eller bara löser ett litet problem på ett smart eller diskret sätt utomhus eller inne, så skicka det till oss och deltag i tävlingen Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt.

Du kan vinna massor av läckra verktyg från SKIL och ju fler bilder du skickar in som visar de smarta detaljerna, byggprocessen efterhand och det färdiga resultatet, desto större är dina chanser att allmänheten, Gör Det Själv och SKIL utser just ditt projekt till Sveriges BÄSTA.

Vinnarna koras av allmänheten, Gör Det Själv och SKIL.

SISTA DAG för att anmäla dig är den 24 oktober 2022 klockan 10:00

Så snart alla projekt har gåtts igenom kommer vinnarna att få besked direkt. Hela tävlingen avslutas med en stor artikel här på hemsidan där vi visar upp de bästa projekten.


Vinn TONVIS med häftiga verktyg från SKIL

Vi har slagit oss ihop med verktygstillverkaren SKIL, och om du vinner i tävlingen kan du på allvar fylla på i verkstan med MASSOR av kvalitetsverktyg och rejäla trädgårdsmaskiner. SKIL:s stora produktkatalog innehåller +70 verktyg som vinnarna av Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt själva kan välja bland!

Fyll verkstan till bristningsgränsen

Oavsett om du arbetar inomhus med att sätta upp gipsskivor i taket eller kämpar utomhus med att få ordning på häcken, så har SKIL ett kvalitetsverktyg för uppgiften. Och det riktigt smarta är att alla verktyg använder samma batteri. SKIL:S breda urval av verktyg innehåller bland annat: Skruvdragare, borrhammare, slagskruvdragare, multiverktyg, vinkelslipar, sticksågar, cirkelsågar, slipmaskiner, tigersågar, motorsågar, gräsklippare, häcksaxar, lövblåsar och kantklippare.

Gräsklipparen 0140 CA var en suverän segrare i stortestet av gräsklippare. Den levererade bland annat det finaste klippresultatet.

Kedjesågen 0540 CA levereras med ett svärd på 35 cm och är utrustad med en stark, energisnål och kolborstfri motor.

Slagborrmaskinen 3020 HC är perfekt för borrning i trä, metall och murverk. Den har 17 momentinställningar och 2 växlar.

Tigersågen 4961 DA är perfekt till de grövre såguppgifterna och rivning. Dessutom har den ett smart verktygsfritt system för byte av blad.

Häcksaxen 0430 CA erbjuder en svärdlängd på 55 cm och kan klippa grenar som är upp till 20 mm tjocka.

Excenterslipen 3745 CA har steglös hastighetsinställning, kan användas med en hand och är bra på både välvda och plana ytor.


Så här anmäler du dig

Alla kan delta i tävlingen. De enda kraven för anmälan är:

 • Du har själv utfört arbetet.
 • Du skickar minst 5 bilder till oss (ett foto av det färdiga resultatet + MINST 4 arbetsbilder).
 • Skicka ännu fler arbetsbilder för att allmänheten, Gör Det Själv och SKIL bättre ska kunna bedöma kvaliteten på arbetet.

Så här deltar du

 • Klicka på en av de många gröna knapparna som det står "KLICKA HÄR och deltag i tävlingen...". Knappen skickar dig till anmälningssidan.
 • Välj “Deltag nu” i menyn i den röda balken på anmälningssidan. Fyll i dina uppgifter.
 • Ge ditt projekt ett namn och beskriv det kort.
 • Skicka minst 5 bilder till oss (ett foto av det färdiga resultatet + MINST 4 arbetsbilder).
 • Ju fler bilder du skickar till oss, desto större är chansen för att allmänhet, Gör Det Själv och SKIL kan bedöma kvaliteten på arbetet.

Exempel på gör-det-själv-projekt

Låt oss fastslå det direkt med sjutumsspik! Vi är på jakt efter ALLA sorters gör-det-själv-projekt, de jättestora, de pyttesmå och allt där emellan - både utomhus och inomhus.

Vi vill att du tävlar med din hemmabyggda innervägg, ditt brädbord, din kreativa högbädd och hemmagjorda trädgårdsgrind, och vi vill så klart också gärna se ditt nya trädäck av hårdträ, tillbyggnaden eller din snygga gatstensbeläggning. Det viktigaste är att du skickar massor av bilder till oss där vi kan se vad du gör och har gjort.

Här kan du se en massa exempel på fina och bra gör-det-själv-projekt som kom in till den förra tävlingen.

Badbrygga på fasta klippor

Niklas har byggt en fantastiskt fin brygga till båten och badande gäster. Det riktigt läckra är att beslagen som håller stolparna har borrats ner i klipporna.

Bastu från grunden

Vad gör man när man gärna vill hålla värmen under den kalla vintern? Man bygger så klart en läcker bastu från grunden. Det gjorde Jimmy, och resultatet talar för sig själv.

Trädäck med ramp

Fred har byggt ett snyggt och riktigt genomtänkt trädäck inklusive ramp för skottkärra, el-scooter eller rullstol. Här har omgivningarna verkligen tänkts in i projektet på ett bra och kreativt sätt.

Smart multifunktionell möbel

Peter har byggt en smart multifunktionell möbel, som både kan användas som stol och gästsäng.

Bänk och vinhylla under trappan

Noam har utnyttjat utrymmet under trappan och byggt en fin bänk med inbyggd vinhylla.

28 meter plank med galvaniserade stolpar

Jan har byggt ett snyggt och prydligt plank som förskönar varje uppfart.

Hemmabyggda solsängar

Helles helsnygga solsängar är enkla att bygga och kostar inte så mycket att göra. Däremot pryder de varenda trädgård.

Hönshuset dolde ett fundament som blev ett orangeri

Steen Groths byggde ett vackert och kreativt orangeri på en botten av tegelstenar lagda i fiskbensmönster.

Orangeriet er malet med linoliemaling, som er Steens foretrukne maling til udendørs projekter.
Alt er lavet fra bunden. Siderne er samlet med skruer og dyvler for at få en mere robust konstruktion. Vinduerne er ligeledes lavet fra bunden ved at fræse og skære ud til glas og derefter indsætte lister til at holde på glasset.
Hanebåndene har Steen fået fremstillet hos en god ven. Den enkle løsning sikre et let og flot udtryk i byggeriet.
Under den gamle hønsegård gemte der sig et fundament, som blev udgangspunktet for Steens orangeri.

Bettinas hästhage blev en swimmingpool med trädäck

Bettina Lidströms familj gav sig på att bygga en pool, och resultatet talar för sig självt.

Siderne og lineren eller "indmaden" til poolen blev leveret, hvorefter Bettina og hendes mand samlede alle delene ovenpå den støbt bund.
Siderne af poolen bliver støttet via fundablokke, som er støbt sammen. Bunden til poolen blev støbt efterfølgende.
På ejendommens mest solbeskinnede plet befandt der sig en hestefold. Den måtte lade livet til fordel for det flotte poolområde. Under udgravingen blev Bettina og hendes mand i øvrigt overrasket over at finde et fjernvarmerør, der også måtte flyttes.

Tor Klerk byggde klättervägg i sin lägenhet

269 stenar, insamlade från Jordens alla hörn. Det är huvudingrediensen i Tor Klerks klättervägg, som han byggde tillsammans med partnern i deras 63 m2 stora lägenhet.

Pladsen bag klatrevæggen har Tor udnyttet ved at installere en hems og under den, er der god plads til opbevaring.
Greb i massevis, 269 endte der med at være på klatrevæggen.
Stenene har Tor selv tilrettet og boret huller i. sidstnævnte foregik i brusenichen, hvor der var mulighed for at afkøle boret under arbejdet.

Så här utser vi vinnaren

När du anmäler ditt gör-det-själv-projekt till tävlingen är det automatiskt med i alla fem kategorier. Det vill säga att ALLA projekt har chansen att vinna i ALLA fem kategorierna. Alla projekt kommer att granskas noga och bedömas, och här kan du se hur vinnarna i de fem kategorierna utses.

 • Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt: Gör Det Själv + SKIL väljer tillsammans ut vinnaren av Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt. Här tittar vi bland annat på det goda hantverket, den goda idén, den stora helheten eller bara det fina och rejäla utförandet.

 • Publikpriset: Vinnaren av den här kategorin avgörs uteslutande av publikrösterna. Alla deltagare, vänner och familj får rösta så mycket och så ofta de vill. Dock kan tävlingsprogrammet bara ta emot 1 röst per dygn från samma ip-adress.

 • Bästa hantverket/Bästa återbruket/Mest kreativa: Vinnarna av de här 3 prisen utses av allmänheten, Gör Det Själv och SKIL. Gör Det Självs och SKIL:s röster väger var för sig lika mycket som de totala publikrösterna.

Allmänna villkor

När du anmäler dig till tävlingen Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt, accepterar du att Gör Det Själv får kontakta dig via e-mail eller telefon angående ditt inskickade projekt. När du accepterar de allmänna villkoren överlämnar du samtidigt den fulla upphovsrätten till text och bilder till Bonnier Publications A/S, som ger ut Gör Det Själv. Med full upphovsrätt menas rätten att publicera, återpublicera och vidaresälja materialet för att användas på analoga och digitala plattformar i hela världen. Gör Det Själv utkommer för närvarande i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Lettland.

Texter, bilder och övrig information kommer att lagras hos datalagringsföretaget Hetzner.com i Tyskland.

Vi behandlar dina personliga uppgifter så som det beskrivs i vår personuppgiftspolicy som kan läsas på https://bonnierpublications.com/personuppgiftspolicy/

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Om Gör Det Själv