Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Är du Sveriges BÄSTA gör-det-självare?

Skriv ut Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Gör Det Själv är tillsammans med RYOBI på jakt efter Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt, och du kan vinna tonvis med läckra One+verktyg. Det finns vinster för 50.000 kronor! Med andra ord: Skicka bilderna till oss på ditt FÄRDIGA gör-det-själv-projekt och deltag i tävlingen. ALLA kan vara med!

SE-slutpix

Tävlingen är avslutad och vi arbetar för högtryck med att hitta vinnaren. Vinnarna meddelas direkt och offentliggörs här: www.gds.se

Behöver du uppgradera verkstan med tonvis av läckra verktyg så är det nu du ska slå till. Med ett förstapris på 25.000 kronor, ett andrapris på 15.000 kronor och ett tredjepris på 10.000 kronor kan du få seriöst mycket verktyg för pengarna! RYOBY ONE+ har 150 olika verktyg på 18 volt som du fritt kan välja bland om du hamnar på prispallen :-)

NU har du chansen att fylla på i verkstan med massor av läckra verktyg och utrustning från RYOBI. Ryobi har 150 olika batteridrivna verktyg som du kan välja bland.

Så här medverkar du:

 • Skicka en bild till oss på det färdiga resultatet.
 • Skicka minst 4 bilder till oss som visar projektet efterhand.

Det här kan du vinna:

 1. pris: Presentkort på 25.000 kronor.
 2. pris: Presentkort på 15.000 kronor.
 3. pris: Presentkort på 10.000 kronor.

Dessutom hamnar det vinnande projektet på förstasidan på magasinet Gör Det Själv.

Presentkorten kan uteslutande användas för verktyg i RYOBI ONE+serien.
Vinsten är personlig och kan inte säljas vidare eller bytas mot kontanter.

Skicka ditt FÄRDIGA gör-det-själv-projekt till oss

En splitter ny terrass, en innervägg, ett smart litet skåp som döljer elen eller en hemmabyggd pizzaugn gjuten i betong med en pilatesboll som mall. Oavsett om ditt gör-det-själv-projekt är gigantiskt stort, ett rent nöje eller bara löser ett litet problem på ett smart eller diskret sätt utomhus eller inne, så skicka det till oss och deltag i tävlingen Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt.

Du kan vinna massor av läckra verktyg från RYOBI och ju fler bilder du skickar in som visar de smarta detaljerna, byggprocessen efterhand och det färdiga resultatet, desto större är dina chanser att allmänheten, Gör Det Själv och RYOBI utser just ditt projekt till Sveriges BÄSTA.

Vinnarna koras av allmänheten, Gör Det Själv och RYOBI.

SISTA DAGEN att anmäla dig är den 1. oktober 2021 klockan 23:59.

Så snart alla projekten har gåtts igenom kommer vinnarna att få besked direkt. Hela tävlingen avslutas med en stor artikel där vi visar de bästa projekten.


Vinn TONVIS med läckra verktyg från RYOBI ONE+

Låst innehåll

logga in eller köp tillgång för att läsa detta avsnitt

Vi har slagit oss samman med RYOBI och presenterar de hittills bästa vinsterna en helhjärtad gör-det-självare kan vinna. Tre presentkort till RYOBI:s ONE+serie med 18 volts-batteriverktyg. Med andra ord kan du vinna ett presentkort på 25.000 kronor, 15.000 kronor och 10.000 kronor som du fritt kan välja RYOBI ONE+verktyg för.

Fyll verkstan till bristningsgränsen

150 olika batteridrivna verktyg på 18 volt för både verkstan och trädgården, som passar till exakt samma batteri. Det är vad som döljer sig bakom RYOBI ONE+. Och vinner du 1-, 2-, eller 3-priset kan du fritt välja bland alla 150 verktyg och trädgårdsmaskiner.

Här kan du börja drömma med ett ganska litet urval av det enorma utbudet av RYOBI ONE+
Skynda dig att anmäla dig till tävlingen :-)

[Du kan följa RYOBI på instagram genom att klicka här.]

Borrskruvdragare med power

Väljer du RYOBI RDD18X som din nästa borrskruvdragare får du kort och gott massar av krafter. Som en del av RYOBI:s nya professionella HP-serie (som också ingår i ONE+) får du en arbetskamrat som kan tåla mycket hårda tag under de kommande åren.

Kedjesåg med 30 cm svärd

Slipp bensindoft och förlängningssladdar. RYOBI OCS1830 är en stark batteridriven kedjesåg på 18 volt som du kan ta med dig överallt. Oavsett om du skal beskära träd eller såga ved.

Spikpistol till lister och brädor

Du kan naturligtvis välja den gamla klassikern hammare och spik, men om du vill bli färdig med att få upp listerna med detsamma, gör RYOBI R18N18G jobbet. Den kan skjuta spik och dyckert som är 1,2 mm i diameter och mellan 15 och 50 mm långa.

Mellantryckstvätt för de små uppgifterna

Slipp besväret att plocka fram högtryckstvätten för att rengöra din bil, din cykel eller andra ytor. RYOBI RY18PW22A behöver bara ett laddat 18 volts batteri, anslutas till en slang och så är den redo att spruta.

Häcksax med smart lövuppsamlare

RYOBI RY18HTX60A har ett 60 cm långt svärd, så att du når ända in över häcken. Dessutom levereras den med en smart lövuppsamlare (ett slags vinge) som effektivt föser ner avklippta grenar så att du enkelt kan räfsa ihop dem.

Gräsklippare med stor uppsamlare

Skrota den gamla bensinklipparen och slipp oljud, utsläpp och bensin. RYOBI RY18LMX40A kan gå på ett 18 volts-batteri, men kan också användas med 2 batterier för större kraft och längre driftstid.


Så här anmäler du dig

Låst innehåll

logga in eller köp tillgång för att läsa detta avsnitt

Alla kan vara med i tävlingen. De enda kraven för anmälan är:

 • Du har själv utfört arbetet.
 • Du skickar minst 5 bilder till oss (ett foto av det färdiga resultatet + 4 arbetsbilder).
 • Du kan också välja att skicka ännu fler arbetsbilder för att allmänheten, Gör Det Själv och RYOBI bättre ska kunna bedöma kvaliteten på arbetet.

Så här anmäler du dig

 • Klicka på en av de många gröna knapparna där det står "KLICKA HÄR och deltag i tävlingen...". Knappen skickar dig till anmälningssidan.
 • Välj “Deltag nu” i menyn i den röda ramen på anmälningssidan. Fyll i dina uppgifter.
 • Ge ditt projekt ett namn och en kort beskrivning.
 • Skicka minst 5 bilder till oss (ett foto av det färdiga resultatet + 4 arbetsbilder).
 • Ju fler bilder du skickar till oss desto större är chanserna för allmänheten, Gör Det Själv och RYOBI att bedöma kvaliteten på arbetet.

Exempel på gör-det-själv-projekt

Låst innehåll

logga in eller köp tillgång för att läsa detta avsnitt

Låt oss fastslå det direkt med sjutumsspik! Vi är på jakt efter ALLA sorters gör-det-själv-projekt, de jättestora, de pyttesmå och allt där emellan - både utomhus och inomhus.

Vi vill att du tävlar med din hemmabyggda innervägg, ditt brädbord, din kreativa högbädd och hemmagjorda trädgårdsgrind, och vi vill så klart också gärna se ditt nya trädäck av hårdträ, tillbyggnaden eller din snygga gatstensbeläggning. Det viktigaste är att du skickar massor av bilder till oss där vi kan se vad du gör och har gjort.

Här kan du se en massa exempel på fina och bra gör-det-själv-projekt som kom in till den förra tävlingen.

Smart multifunktionell möbel

Peter har byggt en smart multifunktionell möbel, som både kan användas som stol och gästsäng.

Bänk och vinhylla under trappan

Noam har utnyttjat utrymmet under trappan och byggt en fin bänk med inbyggd vinhylla.

28 meter plank med galvaniserade stolpar

Jan har byggt ett snyggt och prydligt plank som förskönar varje uppfart.

Hemmabyggda solsängar

Helles helsnygga solsängar är enkla att bygga och kostar inte så mycket att göra. Däremot pryder de varenda trädgård.

Hönshuset dolde ett fundament som blev ett orangeri

Steen Groths byggde ett vackert och kreativt orangeri på en botten av tegelstenar lagda i fiskbensmönster.

Orangeriet er malet med linoliemaling, som er Steens foretrukne maling til udendørs projekter.

Alt er lavet fra bunden. Siderne er samlet med skruer og dyvler for at få en mere robust konstruktion. Vinduerne er ligeledes lavet fra bunden ved at fræse og skære ud til glas og derefter indsætte lister til at holde på glasset.

Hanebåndene har Steen fået fremstillet hos en god ven. Den enkle løsning sikre et let og flot udtryk i byggeriet.

Under den gamle hønsegård gemte der sig et fundament, som blev udgangspunktet for Steens orangeri.

Bettinas hästhage blev en swimmingpool med trädäck

Bettina Lidströms familj gav sig på att bygga en pool, och resultatet talar för sig självt.

Siderne og lineren eller "indmaden" til poolen blev leveret, hvorefter Bettina og hendes mand samlede alle delene ovenpå den støbt bund.

Siderne af poolen bliver støttet via fundablokke, som er støbt sammen. Bunden til poolen blev støbt efterfølgende.

På ejendommens mest solbeskinnede plet befandt der sig en hestefold. Den måtte lade livet til fordel for det flotte poolområde. Under udgravingen blev Bettina og hendes mand i øvrigt overrasket over at finde et fjernvarmerør, der også måtte flyttes.

Tor Klerk byggde klättervägg i sin lägenhet

269 stenar, insamlade från Jordens alla hörn. Det är huvudingrediensen i Tor Klerks klättervägg, som han byggde tillsammans med partnern i deras 63 m2 stora lägenhet.

Pladsen bag klatrevæggen har Tor udnyttet ved at installere en hems og under den, er der god plads til opbevaring.

Greb i massevis, 269 endte der med at være på klatrevæggen.

Stenene har Tor selv tilrettet og boret huller i. sidstnævnte foregik i brusenichen, hvor der var mulighed for at afkøle boret under arbejdet.

Så här utser vi vinnaren

Låst innehåll

logga in eller köp tillgång för att läsa detta avsnitt

Vinnaren utses av allmänheten, Gör Det Själv och RYOBI. Gör Det Självs och RYOBI:s röster räknas var och en lika mycket som allmänhetens röster.

 • Allmänheten: Se till att få alla dina vänner att rösta på ditt projekt. När du har skickat in ditt projekt kan du dela det med alla dina vänner på t ex Facebook och få dem att rösta på det.
 • Gör Det Själv: Chefredaktören väljer i samarbete med redaktionen ut de projekt som de tillsammans tycker bäst om. Urvalskriterierna kan vara det goda hantverket, den geniala detaljen, den stora helheten eller bara det rejäla och snygga gör-det-själv-projektet.
 • RYOBI: RYOBI är också domare i tävlingen och kommer precis som redaktionen att välja ut de projekt som de tycker är bäst. Urvalskriterierna kan också vara det goda hantverket, den geniala detaljen, den stora helheten eller bara det rejäla och snygga gör-det-själv-projektet.

Allmänna villkor

När du anmäler dig till tävlingen Sveriges BÄSTA gör-det-själv-projekt, accepterar du att Gör Det Själv får kontakta dig via e-mail eller telefon angående ditt inskickade projekt. När du accepterar de allmänna villkoren överlämnar du samtidigt den fulla upphovsrätten till text och bilder till Bonnier Publications A/S, som ger ut Gör Det Själv. Med full upphovsrätt menas rätten att publicera, återpublicera och vidaresälja materialet för att användas på analoga och digitala plattformar i hela världen. Gör Det Själv utkommer för närvarande i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Lettland.

Texter, bilder och övrig information kommer att lagras hos datalagringsföretaget Hetzner.com i Tyskland.

Vi behandlar dina personliga uppgifter så som det beskrivs i vår personuppgiftspolicy som kan läsas på https://bonnierpublications.com/personuppgiftspolicy/

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
null: Är du Sveriges BÄSTA gör-det-självare?
Totalt pris: null kronor
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
  • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
  • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
  • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka