Så här lägger du takpapp Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp. På de olika lektionerna lär du dig både 1-lags- och 2-lagstäckning och vi avslutar med elegant listtäckning.

Test av 18-volts skruvdragare Skruvdragare och borrmaskiner med 18-voltsbatterier är gjorda för att klara tuffa tag, där det krävs muskler för att dra i stora skruvar eller för att borra stora hål. Det kräver rejäla motorer, och i vårt test klarade samtliga maskiner sig mycket bra - även de billiga.

Test av vertikalskärare Vertikalskäraren skär fina spår i gräsmattan för att rötterna ska få luft. Vi har testat sex modeller. En av dem är ruskigt dyr medan övriga ligger i en lite lägre prisklass. Det var också skillnader mellan maskinernas betyg. En får inte riktigt godkänt medan flera slåss om bäst i test-titeln.

Strategi mot knarrande golv När golvet knarrar så beror det på att något skaver. Har du tur löser du problemet på ett par minuter. Har du otur måste golvet läggas om. Det är därför du inte klarar dig utan en bra plan.

Lär dig att gjuta en betongplatta Du har säkert passerat ett bygge där man i rasande fart gjuter en stor platta som huset sedan ska stå på. Det ser kanske komplicerat ut med ett virrvarr av armeringsjärn, isoleringsblock och flytande betong. Men du kan själv klara att gjuta en platta till stugan eller garaget.

3 starka vapen mot kirskål Kirskål är ett av våra mest avskydda ogräs. Den sprider sig både med underjordiska utlöpare och med frön, så du måste beväpna dig med stort tålamod om du framgångsrikt skall kunna bekämpa kirskålen.

Så river du en bärande vägg Du kan nästan alltid slå ihop två rum till ett stort, även om de åtskiljs av en bärande vägg. Du ska då bara stabilisera huset på ett annat sätt, och det görs oftast med en I-balk i taket, men ibland krävs även en stående balk.

Klinker i källaren Det är lätt att lägga klinker på ett slitet källargolv. De ger hela källaren ett lyft och gör det lätt att hålla rent.

Läckert tak av segelduk över uteplatsen I stället för att lägga ett permanent tak över uteplatsen kan du snickra denna lyxiga pergola. Förse den sedan med ett tak av segelduk och dra för taket när solen blir för stark eller när daggen faller.

Test av kap/geringssåg med teleskoparmar När en kap/geringssåg utrustas med teleskoparmar kan den kapa betydligt större ämnen än en traditionell kapsåg. Vi har testat fyra av marknadens modeller i en prisklass som passar hemmahantverkaren.