Mycket nöje!

Så här lägger du takpapp Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp. På de olika lektionerna lär du dig både 1-lags- och 2-lagstäckning och vi avslutar med elegant listtäckningar.

Här ligger veden bra Bygg en vedbod där det finns plats för den torra veden, och den som ska torka ytterligare ett år. Eller använd beskrivningen till att bygga ett skjul för cyklar, redskap och gräsklippare – eller vad du vill använda det till.

Test av vertikalskärare Vertikalskäraren skär fina spår i gräsmattan för att rötterna ska få luft. Vi har testat sex modeller.

Snickra en köksö Med sin breda och rejäla bänkskiva bjuder denna köksö på stora arbetsytor och plats för matlagning. På ena långsidan finns stora lådor och på den andra finns det skåp. Hela köksön har byggts av standardskåp.

Dragfritt med rätt list Det finns en hel del olika tätningslister att välja bland men vilken passar bäst? Och hur skall listen egentligen sättas fast?

Test av kap/geringssåg med teleskoparmar När en kap/geringssåg utrustas med teleskoparmar kan den kapa betydligt större ämnen än en traditionell kapsåg. Vi har testat fyra av marknadens modeller i en prisklass som passar hemmahantverkaren.

Test av grovdammsugare Grovdammsugaren hjälper dig att hålla rent i verkstan och garaget, så att du får bättre arbetsmiljö. Den är för liten för stora byggen för motorn är inte så stark. De flesta klarar sig bra i testet, men priserna varierar mycket.

Det säkra sättet att riva en bärande vägg Du kan nästan alltid slå ihop två rum till ett stort, även om de åtskiljs av en bärande vägg. Du ska då bara stabilisera huset på ett annat sätt, och det görs oftast med en I-balk i taket, men ibland krävs även en stående balk.

Luftig bod - torr ved Fukten i vedklamparna försvinner snabbt när de staplas i denna lätta och luftiga vedbod som rymmer upp till 4,5 kubikmeter ved. Här kan du se hur lätt du bygger boden.

Nytt tak på en dag Det är lite fusk, när vi skapar takpanel genom att sätta upp spårade skivor i taket. Men det är så lätt att vi accepterar att det blir dubbelt så dyrt som med panelbrädor.