Bättre byggbeskrivningar med 3D

Vi har gjort våra bästa byggbeskrivningar ännu bättre med 3D-modeller som du själv kan vända och vrida på! Det betyder att du själv kan zooma tätt intill och se alla de besvärliga detaljerna innan du börjar bygga. Testa dem här!

Med 3D-modellerna kan du enkelt zooma in, vrida och vända runt på modellen och bäst av allt är att du kan använda både din mobiltelefon, surfplatta och vanliga dator - bara öppna en 3D-modell och sedan kan du svänga runt den med fingrarna på mobilskärmen eller musen på datorn.

Prova 3D nu - klicka på modellen!

3D-modell: Bygg själv ett arkitektritat förråd
3D-modell

Arktiektritat förråd

Vänd och vrid på det arkitektritade förrådet och zooma in på detaljerna.

Öppna 3D-modell
3D-modell: Här får du beskrivningen på Adirondack-stol och fotpall.
3D-modell

Amerikansk däckstol

Sitter du med byggbeskrivningen och tvekar om vilket håll ryggstödets böjning ska vändas, prova då att trycka eller klicka på den här 3D-modellen så kan zooma in och titta själv.

Öppna 3D-modell
3D-modell

Undvik att trädäcket sviktar

Vill du vara helt säker på att trädäcket inte gungar när du går på det, så sätt några tandbrickor i skarvarna mellan stolpar och bärlina. Ja, det låter enkelt, men om man nu inte har en aning om var den ska sitta öppna då bara den här 3D-modellen och se det med dina egna ögon.

Öppna 3D-modell
Segelduk: Lägg märke till den översta, fina tappen - och se upp så den inte bryts av!
3D-modell

Snygga fogar till utetaket

Du kan så klart välja att bara skruva ihop stolpar och bärlina med långa skruv när du bygger utetak. Men du kan också göra det lite häftigare. Exempelvis med snygga tapp-fogar och utstämningar. Testa att trycka/klicka på den här 3D-modellen, vänd på den och zooma in på de snygga fogarna. Precis så här ger en 3D-modell bra hjälp, när man ska förstå vissa principer.

Öppna 3D-modell
 • Med en prenumeration på Gör Det Själv får du tillgång till alla våra unika 3D-modeller.
 • Med 3D-modellerna får du en överskådlig inblick i byggnadstekniker, komplexa fogar, konstruktioner och mycket mer.
 • 3D-modellerna ger dig möjlighet att komma tätt intill enskilda detaljer och du kan vända och vrida på modellerna precis som du vill.
 • Mer än 400 modeller som du kan vända och vrida på.
 • Du hittar 3D-modellerna längst ner i byggbeskrivningarna.

1 månads tillgång för 9 kronor:

Se det i 3D innan du bygger

Vrid och zooma in

Ända inpå detaljerna

1 månads tillgång för 9 kronor:

Du får mycket mer än 3D-modeller...

... när du är prenumerant på Gör Det Själv. Du får nämligen också tillgång till mer än 1000 byggbeskrivningar till alla möjliga projekt i hus och trädgård.

Det får du i en byggbeskrivning:

Svårighetsgrad, pris och tidsåtgång är tydligt angivet i början av varje byggbeskrivning. Det ger dig överblick och gör det enkelt att välja rätt beskrivning.

 • Steg-för-steg-instruktion: Beskrivningarna är logiskt uppbyggda och går systematiskt steg för steg. Det finns foton av alla de svåra detaljerna och förklarande texter på svenska.
 • Komplett materiallista: Tack vare en komplett materiallista får du överblick över vad som går åt, och du slipper rusa till byggmarknaden varje gång du saknar något.
 • Arbetsritningar med mått: Detaljerade arbetsritningar visar mått, vinklar och konstruktionsprinciper.
 • Videor på svenska: I våra många videor bjuder professionella hantverkare på sina erfarenheter och visar exakt hur arbetet ska utföras.
 • 3D-modeller som du själv kan vrida på: Du kan vända och vrida på våra 3D-modeller och zooma in och se detaljer i konstruktionen, som du annars måste gissa dig till. Det gör arbetet mycket enklare.

Kom i gång nu - 1 månads tillgång för 9 kronor:

GÖR DET SJÄLV - Din garanti för ett bra resultat

I snart 50 år har Gör Det Själv inspirerat och hjälpt svenskarna med små och stora projekt i hus och trädgård.

Tillsammans med duktiga hantverkare har vi utvecklat tusentals byggbeskrivningar för trädäck, innerväggar, golv, uppfarter, carportar och så vidare.

Vi har beskrivit tusentals byggnadsmaterial, minst lika många verktyg, och vi har renoverat otaliga kök och badrum.

I alla år har vi samarbetat med sakkunniga experter och hållit oss uppdaterade om byggreglerna.

När du följer våra beskrivningar får du ett bra resultat och du känner till gällande lagar och regler, så att du varken behöver bekymra dig om våtrumsmembran eller ångspärr.

Gör Det Själv står oberoende från tillverkare och annonsörer. Därför kan du lita på våra verktygstest. Vi väljer själva ut de maskiner som ska testas och alla verktyg utsätts för exakt samma hårda utmaningar.

1 månads tillgång för 9 kronor:

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Om Gör Det Själv