Några produkter är bäst att använda i sovrummet, andra kan användas även i köket. Vi avslöjar vinnaren i varje rum.

Nyslipade trägolv är vackra, men de är också ömtåliga. De blir snabbt smutsiga och ser slitna ut. Det är anledningen till att alla trägolv bör ytbehandlas innan man använder dem. Men vilken produkt är bäst? Det beror främst på vilket rum det gäller. De olika produkterna har sina fördelar och nackdelar och kraven på golv i sovrum och golv i hall eller kök skiljer sig en hel del åt. Inte nog med det.

Vi utser det bästa träskyddet till varje rum

Golven kan utsättas för olika slitage beroende på vilka som bor i bostaden. Ett äldre par, som alltid tar av sig skorna när de kommer hem och dessutom tvättar eller dammsuger varje vecka kan ha såpbehandlade golv i alla rum. En barnfamilj, som kanske dessutom har hund eller katt, bör välja en tåligare behandling för golven, exempelvis vax.

Vi går igenom de olika produkterna och resultaten av behandling med dem och utser de tre bästa för varje rum i bostaden. Lut har inte tagits med eftersom lut inte ger något skydd över huvud taget. Lut ger ljusare golv men träet bör dessutom skyddas med såpa, vax, olja eller lack.

Ladda ned hela artikeln och se vilken ytbehandling som är bäst i husets olika rum.