LIP Multi Kakelfix - en säck för många uppgifter

LIP Multi Kakelfix passar till en lång rad limningsuppgifter i hemmet. Läs här och se varför vi gillar Lips Blå så mycket.

Det enda du ska tillföra säckens innehåll är vatten.

Det kan vara något av en djungel att välja rätt kakellim. Den klibbiga massan finns i många olika varianter och storlekar, så oavsett om du ska sätta kakel i köket, i badrummet eller på botten av swimmingpoolen, kan du hitta ett lim som passar.

Behöver du däremot ett allsidigt lim som kan limma i stort sett allting, ska du använda LIP Multi Kakelfix, eller "LIPS Blå" som vi kallar det. Läs här och se varför du alltid bör ha en säck liggande i garaget eller förrådet.

Specifikationer

 • Produktnamn: LIP Multi kakelfix
 • Blandningsförhållande: 6,4 liter vatten till 20 kg kakellim
 • Härdar vid 20 ˚C (gångbar): 24 timmar
 • Genomhärdat vid 20 ˚C: 7 dygn
 • Påföringstemperatur: 5-30 ˚C
 • Max lagertjocklek: 10 mm
 • Vikt: 20 kg
 • Säljs för: 369 kronor

Lämplig för trädgårdsmur

Bygger du en mur till t ex en rabatt kan du med fördel “limma” ihop stenarna eller blocken med LIP Multi Kakelfix. När limmet väl har härdat går det inte att rubba stenarna.

Limma på vinyl och gammalt kakel

Det låter kanske som en nödlösning, men du kan faktiskt mycket väl sätta kakel ovanpå gammalt kakel, linoleum eller metall, om underlaget är slätt och helt rengjort från damm och fett.

Lätt att blanda

Med en cementmixer eller en omrörare på en kraftfull borrskruvdragare kan du på 2-3 minuter lätt blanda ut pulvret till en fin och slät massa. Låt limmet vila i fem minuter och rör sedan om det igen. Då är det färdigt att användas. Till 20 kg kakelfix ska du använda 6,4 liter vatten.

Tål frost, regn och slask

Limmet är godkänt för att användas utomhus, men kom ihåg att temperaturen måste vara över 5 grader när du lägger plattorna. När väl limmet har härdat är frost inget problem.

Håller fast isoleringsskivor

Ska du sätta upp isoleringsskivor av mineralull på stenmur, betong eller rengjord puts, är passar också limmet. Sätter du skivorna på trä bör detta först behandlas med LIP Primer 54. Alternativt kan du blanda LIP Multibinder i limmet för att få bästa möjliga vidhäftning.

Godkänt för våtrum

Ska du sätta upp kakel i en duschhörna är det avgörande att kakellimmet kan fästa på våtrumsmembranet. Om inte kommer kaklet med tiden att “släppa” och då letar sig vatten och fukt in bakom kaklet. LIP Multi Kakelfix är godkänt för att användas i våtrum. Du kan till och med kakla din swimmingpool med det, eller byta en sprucken platta eller två i duschen, så länge du inte bryter våtrumsmembranet.

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Material