Glöm allt om namn, bilder och andra färgglada illustrationer på utsidan av förpackningen när du ska välja mellan de många patronerna med fogmassa på byggmarknaden. Namnen kan variera trots att innehållet är detsamma och under i stort sett samma namn kan det dölja sig olika produkter med vitt skilda egenskaper.

För att kunna göra rätt val ska du i stället titta på patronens baksida där du kan läsa vad fogmassan består av. Den texten ger en mer exakt beskrivning av vad fogmassan i patronen kan prestera, hur du ska använda den och hur du skapar de bäsa och mest hållbara fogarna med den. Det kräver dock att du vet en del om fogmassor, men med denna artikel i handen är du väl rustad att göra rätt val.

Du blir inte bara säker på att hitta rätt fogmassa till en viss uppgift. Du ruinerar dig inte heller på dyra fogmassor eftersom du också får veta att du lika väl kan klara av uppgiften med massan i den halva patron du har kvar i verkstan. Du väljer enbart med utgångspunkt från de egenskaper fogen måste ha.