Färgspruta

Att måla med färgspruta har tidigare varit likställt med minutiös inplastning och täckning samt timtal av rengöring. Men den tiden är förbi, och nu kan du tryggt använda pistolen när du ska ta itu med måleriarbetet.

Moderna sprutor sprider inte ut färgen i luften, utan använder det mesta av luften för att rikta färgen, så att den hamnar precis där den gör nytta.

Det betyder, att det är mindre viktigt än tidigare att täcka. Ute i trädgården går det oftast att sprutmåla utan att behöva täcka in området runt om.

Rengöringen av färgsprutan har också blivit lättare. Den enkla konstruktionen och de moderna materialen gör den faktiskt lättare att rengöra än en pensel.

Det finns därför inte längre några bra argument för att välja bort färgsprutan utomhus!

Ladda ner artikeln och bli en mästare på sprutmålning

I artikeln, som du kan ladda ner här på sidan, kan du läsa mer om hur du sparar tid genom att använda en färgspruta. Du kan bland annat läsa:

  • var det lämpar sig att sprutmåla istället för att använda pensel och roller
  • om de grundläggande principerna du bör känna till innan du blir en mästare på sprutmålning

OBS! Denna artikel är en del av ett samlat tema om målning utomhus, där vi har samlar allt du behöver veta innan du sätter igång att måla. Du kan hämta hela temat här: Stort tema: Målning utomhus.